Hamstra moet bij Ajax plaatsmaken voor nieuwe technisch directeur

Reacties

Gerry Hamstra vertrekt bij Ajax. De technisch manager is met de Amsterdammers in onderhandeling over de ontbinding van zijn contract.

Hamstra moet bij Ajax plaatsmaken voor nieuwe technisch directeur
© Pro Shots

Hamstra had nog een contract tot medio 2024, maar heeft besloten zijn loopbaan elders te vervolgen. Dat valt niet los te zien van de naderende komst van Julian Ward, die op het punt staat de nieuwe technisch directeur van Ajax te worden.

Hamstra kwam in het voorjaar van 2021 over van SC Heerenveen om directeur voetbalzaken Marc Overmars te ontlasten. Na diens noodgedwongen vertrek wegens grensoverschrijdend gedrag nam de 52-jarige Groninger het stokje over.

Samen met Klaas-Jan Huntelaar was Hamstra afgelopen zomer verantwoordelijk voor het transferbeleid van Ajax. De roerige zomer pakte niet goed uit. De meeste aankopen voldoen niet, wat tot veel kritiek op het aankoopbeleid van de Amsterdammers leidde.

Hamstra neemt een groot deel van de verantwoordelijkheid op zich, hoewel ook Huntelaar en algemeen directeur Edwin van der Sar betrokken waren bij de transfers. Daarmee eist de sportieve crisis na het ontslag van trainer Alfred Schreuder het volgende slachtoffer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.