Hamstra botst met clubleiding en vertrekt per direct bij Heerenveen

Reacties

Technisch manager Gerry Hamstra en SC Heerenveen gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar, zo bevestigt de club.

Hamstra botst met clubleiding en vertrekt per direct bij Heerenveen
© Pro Shots

'In de afgelopen maanden is er een groeiend verschil van inzicht ontstaan over de visie en strategie naar de toekomst van de voetbalafdeling', melden de Friezen. Hamstra had een doorlopend contract tot medio 2022.

'Helaas zaten club en ik niet meer geheel op één lijn. In goed overleg hebben we daarom het besluit genomen om uit elkaar te gaan', aldus Hamstra. 'Ik ben in 2016 bij SC Heerenveen begonnen en kijk terug op een boeiende periode waarin we samen veel hebben bereikt. Vanaf nu ga ik nadenken over een nieuwe uitdaging. SC Heerenveen is een geweldige club. Ik wens iedereen binnen en rondom de club dan ook heel veel succes toe.'

Algemeen directeur Cees Roozemond vindt 'het heel spijtig dat onze wegen scheiden'. 'We zijn Gerry zeer erkentelijk voor hetgeen hij voor de club heeft gedaan. We wensen hem heel veel succes bij het vervolg van zijn carrière. De komende tijd ligt onze prioriteit bij het vinden van een geschikte opvolger.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bewegingsvrijheid
Terwijl Hamstra met de verkoop van spelers als Denzel Dumfries, Michel Vlap, Kik Pierie en Chidera Ejuke de afgelopen jaren vele miljoenen heeft binnengehaald voor Heerenveen, werd zijn bewegingsvrijheid op de markt juist steeds kleiner als gevolg van de begrotingstekorten. Dit seizoen ging er bovendien een flinke hap uit het spelersbudget, met consequenties voor het ambitieniveau.

Afgelopen zomer was er al sprake van ruis tussen enerzijds Hamstra en anderzijds directeur Cees Roozemond en de raad van commissarissen. De clubleiding weigerde vanwege zorgen over de financiële positie namelijk geld vrij te maken voor transfers. Het gevolg was dat de Friezen diverse targets misliepen en met een zeer smalle selectie aan het seizoen begonnen.

Tijdens de wintermaanden vulde Hamstra die selectie alsnog aan met een aantal broodnodige versterkingen. Het kon de frustratie van de technisch manager, die bijvoorbeeld van mening was dat het spelersbudget juist intact diende te blijven om de vicieuze cirkel naar beneden te doorbreken, niet wegnemen. Tegelijkertijd groeide vanuit de club ook de onvrede over de werkwijze van Hamstra.

Het afgelopen jaar sterkte Hamstra in zijn gevoel dat hij bij Heerenveen niet zijn ambities zou kunnen waarmaken. Waar hij juist een fundament wilde neerleggen voor de langere termijn, nam de druk om steeds sneller spelers te verkopen alleen maar toe, terwijl de middelen om talenten in te lijven juist afnamen.

Hamstra startte in 2016 met zijn werkzaamheden bij Heerenveen. Eerder was hij in het profvoetbal werkzaam bij Vitesse (hoofd opleidingen/beloftentrainer) en FC Emmen (hoofdtrainer). Zijn contract in Friesland loopt nog tot 2022.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.