Hamsteren in Venlo: derde aanwinst in een week

Reacties

VVV-Venlo heeft alweer de derde aanwinst in een week gepresenteerd. Na een Duitse spits en Duitse middenvelder hebben de Limburgers nu een Duitse verdediger gehaald: Steffen Schäfer.

Hamsteren in Venlo: derde aanwinst in een week

Vorige week vrijdag legde VVV Richard Neudecker vast, dinsdag tekende Elia Soriano een contract en Schäfer (rechts op de hoofdfoto) is dus de volgende aanwinst voor het nieuwe seizoen. De fysiek sterke verdediger komt over 1. FC Magdeburg, waarvoor hij afgelopen seizoen achttien wedstrijden speelde in de Tweede Bundesliga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 25-jarige Schäfer genoot zijn opleiding bij 1. FC Köln, maar daar brak hij nooit definitief door in het eerste elftal. Via 1. FC Saarbrücken en FSV Frankfurt kwam Schäfer twee jaar geleden bij FC Magdeburg terecht, waar hij nu dus transfervrij vertrekt. De mandekker tekent een tweejarig contract in Venlo, met een optie voor een derde jaar.

Manager Voetbal Stan Valckx looft op de website van VVV de voetballende kwaliteiten van Schäfer. 'Hij is een sterke centrale verdediger die sterk is aan de bal. Hij kan voor ons een prima speler zijn. Hij krijgt de kans zich te bewijzen en is een uitstekende aanvulling voor onze selectie.'

Ook Schäfer verwacht dat hij goed terechtkomt in Nederland. 'In het Duitse voetbal ligt de nadruk op strijd. In Nederland zie je toch meer verzorgd voetbal, met de prestaties van Ajax als extreem voorbeeld. Ik denk wel dat het Nederlands voetbal beter bij me past. Ik kijk vol verwachting uit naar mijn tijd bij VVV. Afgelopen seizoen keurig twaalfde en ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan een nieuw stapje omhoog.'

Bekijk hier al onze video's
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.