Hamann ziet maar één opvolger voor Kompany: De Ligt

Reacties

De Duitse oud-international Dietmar Hamann is zwaar onder de indruk van Matthijs de Ligt. De voormalige middenvelder van Liverpool en Manchester City meent dat de jonge Oranje-international de enige optie is om Vincent Kompany te vervangen.

Hamann ziet maar één opvolger voor Kompany: De Ligt

De Belgische verdediger wordt speler/trainer van Anderlecht en volgens Hamann is het niet zo moeilijk wie Pep Guardiola moet halen. 'Het is eigenlijk niet te geloven dat City 170 miljoen euro heeft uitgegeven aan Nicolás Otamendi, John Stones en Aymeric Laporte en niet een van hen heeft zich opgewerkt tot de speler die Kompany is. En als je dan bedenkt dat die ooit maar tien miljoen kostte', aldus de voormalige middenvelder, die zelf tussen 2006 en 2009 voor City uitkwam, in de Engelse media.

'City heeft een enorm gat te vullen en in mijn optiek is Matthijs de Ligt de enige kandidaat die dat kan', vervolgt Hamann, die in Engeland vaker als analyticus aanschuift. 'Er zijn mensen die zeggen dat De Ligt te jong is, maar daar geloof ik niks van. Soms kom je nou eenmaal een freak tegen, en dat is wat hij is. De Ligt is een negentienjarige die is gebouwd als een 25-jarige en hij speelt ook nog als een dertigjarige. Hij heeft Ajax in de meest verhitte stadions bij de hand genomen en is een geboren leider. Hij is de man die de erfenis van Kompany aankan.'

Hamann toonde zich eerder dit seizoen ook al onder de indruk van Donny van de Beek. Ondertussen is nog niet bekend waar De Ligt zijn loopbaan zal vervolgen. Al veel langer wordt hij gelinkt aan Barcelona, terwijl ook Manchester United, Juventus en Real Madrid hem op de korrel zouden hebben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.