Haller zit Lewandowski op de hielen: 'Onbeschrijfelijk'

Reacties

Sébastien Haller maakte woensdagavond tegen Borussia Dortmund alweer zijn zevende doelpunt van deze Champions League-campagne. De Ajax-spits blikt terug op het hete avondje in het Signal Iduna Park.

Haller zit Lewandowski op de hielen: 'Onbeschrijfelijk'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 3
Ajax
Ajax

'Ik vond onze start niet goed. De eerste helft was heel, heel slecht van ons, vind ik. In vele aspecten. Ik weet niet waarom. We bewogen niet goed en we waren niet dapper genoeg aan de bal, te slordig. Misschien misten we wat concentratie. We kregen gele kaarten en een penalty tegen, er gebeurde van alles', blikte Haller bij Ziggo Sport terug.

In de rust probeerden de Amsterdammers het tij te keren. 'We probeerden de focus op het hoofddoel terug te krijgen. Zij speelden met tien man, dus wij moesten geduldiger zijn en rustig blijven wachten op de ruimtes die zouden komen. Zeker omdat we weten hoe goed we aan de bal zijn van achteruit. Zij zouden vanzelf moe worden van het druk zetten, dus dat was de sleutel. Niet overhaasten en niet in de counter lopen.'

Na de gelijkmaker van Dusan Tadic knikte Haller de bevrijdende 1-2 binnen. De 27-jarige spits was zo in zijn eerste vier Champions League-wedstrijden trefzeker. Een prestatie die slechts vier spelers hem kunnen nazeggen. Bovendien was het voor Haller alweer zijn zevende treffer van deze campagne, alleen Robert Lewandowski (8) heeft er meer tot nu toe.

Speler Club Goals
Robert Lewandowski Bayern München 8
Sébastien Haller Ajax 7
Christopher Nkunku RB Leipzig 5
Cristiano Ronaldo Manchester United 5
Mohamed Salah Liverpool 5

'Het is een mooi toernooi. Maar die goals zijn ook mogelijk door het team. Ze creëren een hoop kansen voor mij om te scoren. Ik ben gelukkig en tevreden met mijn prestaties, om het team te helpen. Om zulke momenten met de fans te delen is onbeschrijfelijk, daarvoor speel je als voetballer', aldus Haller.

'Natuurlijk is het speciaal, het is voor mij de eerste keer dat ik in deze competitie speel, maar het is nog specialer om zo snel al gekwalificeerd te zijn. Nu moeten we gewoon dezelfde mentaliteit houden. Er komen nog twee Champions League-wedstrijden aan, die moeten we ook winnen. Dat is de mentaliteit. We blijven zoveel mogelijk scoren en winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.