Haller zelf wil naar Ajax, Utrecht wil minimaal acht miljoen

Reacties

Sébastien Haller hoopt zelf zijn carrière voort te zetten bij Ajax. Zeker lijkt in elk geval dat de Franse spits (21) komende zomer bij FC Utrecht vertrekt.

Haller zelf wil naar Ajax, Utrecht wil minimaal acht miljoen

Zaakwaarnemer Loïc Gustan had zelfs al een onderhoud met directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax. Dat was een voetbal-inhoudelijk gesprek van beide kanten. Haller heeft voor zichzelf een traject uitgestippeld en tekent niet zomaar ergens bij een club. 'Hij wil in elk geval naar een stabiele club en een club die bovendien structureel Europees voetbal speelt', aldus Gustan.

Bij de koploper in de Eredivisie krijgt hij volop mogelijkheden zich verder te ontwikkelen. Bovendien kan de Fransman dan in de regio Utrecht blijven wonen. Dat telt zwaar voor Haller. Zijn familie woont in Parijs en komt regelmatig over naar Nederland. Dat is voor hem een noodzakelijke voorwaarde om goed te kunnen presteren.

De clubleiding van FC Utrecht is via Gustan inmiddels op de hoogte van de interesse van Ajax. 'Ik denk dat Ajax binnenkort zelf met FC Utrecht gaat praten over Sébastien. Zij weten dat hij in de zomer zal vertrekken, dat staat vast.'

FC Utrecht wil minimaal acht miljoen vangen voor zijn topscorer (zestien goals in de Eredivisie en vijf in het bekertoernooi). Ook clubs uit de Bundesliga zitten inmiddels achter de jeugdinternational van Frankrijk aan, maar Haller zelf beschouwt Ajax in alle opzichten als de perfecte volgende stap in zijn profcarrière. Geld is ondergeschikt aan zijn sportieve perspectieven en privébelangen.

Lees in de nieuwe Voetbal International, die woensdag uitkomt, meer over FC Utrecht en bijvoorbeeld de bekerfinale. Bestel de VI hier!
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.