Haller tankt vertrouwen met dubbelslag tegen Kameroen

Sébastien Haller heeft zich maandag van zijn goede kant laten zien in de wedstrijd tussen Ivoorkust en Kameroen. De spits van Ajax scoorde in de eerste helft twee keer in het WK-kwalificatieduel en tankte zo vertrouwen.

Ivoorkust
Ivoorkust
2 - 1
Kameroen
Kameroen

Haller kreeg in de beginweken van het seizoen kritiek. Zo floot een deel van de Ajax-fans hem uit toen hij in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV na een uur werd gewisseld. Hij scoorde daarna tegen NEC en FC Twente. Tegen Vitesse leverde hij een assist.

Na het met 5-0 gewonnen duel met Vitesse meldde Haller zich bij het nationale team van Ivoorkust, dat vrijdag teleurstelde met een doelpuntloos gelijkspel tegen Mozambique. Ook PSV'er Ibrahim Sangaré stond in de basis, net als maandag tegen Kameroen. Haller opende de score door een strafschop te benutten en een kleine tien minuten later rondde de spits af na een steekpass van Jean Evrard Kouassi: 2-0.