Haller op weg naar Engeland voor miljoenentransfer

Reacties

Sébastien Haller is hard op weg naar de Premier League. Twee jaar na zijn transfer naar Eintracht Frankfurt staat de Duitse club op het punt de Franse ex-speler van FC Utrecht te verkopen aan West Ham United.

Haller op weg naar Engeland voor miljoenentransfer

Frankfurt meldt via de officiële kanalen dat het met West Ham een akkoord heeft bereikt over de voorwaarden van die transfer. De 25-jarige aanvaller heeft nu toestemming om naar Londen af te reizen voor de medische keuring. Volgens Sky Sports is er 45 miljoen pond (zo'n vijftig miljoen euro) met de transfer gemoeid.

Daarmee rinkelt de kassa opnieuw in Frankfurt. Eerder deze zomer verkocht de club van de Nederlanders Jonathan de Guzmán en Jetro Willems de Servische spits Luka Jovic al voor zestig miljoen euro aan Real Madrid. Met Haller raakt de halvefinalist van de Europa League nu ook zijn andere aanvaller kwijt.

Haller was afgelopen seizoen goed voor twintig goals in alle competities (tegenover 27 goals van Jovic), nadat hij in zijn eerste seizoen voor Frankfurt ook al dertien keer had gescoord. Nu ontvangen de Duitsers dus een veelvoud van het bedrag dat Utrecht in 2017 voor de Fransman ontving: zo'n zeven miljoen euro.

Bij West Ham moet Haller de opvolger worden van de naar China vertrokken Marko Arnautovic (ex-FC Twente). The Hammers hadden eerder hun pijlen gericht op Maxi Gómez, maar de spits van Celta de Vigo koos voor Valencia. Komt Haller door de medische keuring, dan gaat hij de boeken in als de recordaankoop van West Ham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Haller
Meer over S. Haller
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.