Haller levert West Ham en FC Utrecht transferrecord op

Reacties

Sébastien Haller heeft zijn transfer naar de Premier League te pakken. De 25-jarige spits verruilt Eintracht Frankfurt voor West Ham United, waar hij voor vijf jaar plus een optie voor nog een seizoen tekent. De Londenaren betalen naar verluidt vijftig miljoen euro voor de Franse aanvaller.

Haller levert West Ham en FC Utrecht transferrecord op

De transfersom voor Haller zorgt voor een nieuw record bij West Ham. Nog nooit betaalden The Hammers zo veel geld voor een speler. Het record stond op naam van Felipe Anderson, die een jaar geleden voor ongeveer 38 miljoen overkwam van Lazio. West Ham betaalde eerder deze transferperiode al 28 miljoen aan Villarreal voor Pablo Fornals.

Ook FC Utrecht zal blij zijn met de transfer van Haller. De Domstedelingen ontvingen in 2017 al zeven miljoen euro van Eintracht Frankfurt en bedongen toen een doorverkooppercentage. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam mag wegens een geheimhoudingsplicht niks zeggen over de details van de afspraken die in 2017 zijn gemaakt, maar voegde er eerder aan toe dat hij 'wel blij zou zijn'.

Waarschijnlijk krijgt Utrecht een percentage van de winst die Eintracht maakt op Haller, in totaal dus zo'n 43 miljoen. In dat geval stromen enkele miljoenen naar Utrecht. Daarmee is de Franse aanvaller de speler die Utrecht tot nu toe het meest heeft opgebracht. Dat was lange tijd Dries Mertens, die in 2011 voor 8,5 miljoen naar PSV verkaste.

Haller, die bij West Ham de vertrokken Marko Arnautovic opvolgt, scoorde vorig seizoen twintig keer en gaf twaalf assists in 41 officiële optredens. Met Luka Jovic en Ante Rebic vormde hij een dodelijke aanval van Frankfurt. Real Madrid legde eerder al zestig miljoen neer voor Jovic. In totaal incasseerde de Bundesliga-club deze zomer dus al 110 miljoen euro voor zijn twee spitsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Meer S. Haller
Meer over S. Haller
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.