Paris Saint-Germain is zonder Lionel Messi ontsnapt aan het eerste puntenverlies van het seizoen. De Nederlanders bij Olympique Lyon en OGC Nice kenden wisselende resultaten.

Metz
1 - 2
PSG
PSG

Het ging de laatste dagen alleen maar over Messi, maar de Argentijnse superster ontbrak woensdagavond in Stade Saint-Symphorien. Messi kampte met een knieblessure en reisde dus niet mee naar Metz, waar Georginio Wijnaldum wél een basisplaats had. De bezoekers kenden een bliksemstart, want al na vijf minuten opende Achraf Hakimi de score. De mee opgekomen rechtsback scoorde uit de rebound nadat een inzet van Mauri Icardi, na een prachtige pass van Neymar, nog van de lijn was gehaald.

Paris Saint-Germain had het balbezit, maar de thuisclub was minstens zo gevaarlijk als de bezoekers. Zes minuten voor rust kwam Metz op gelijke hoogte via Kiki Kouyaté, die hoekschop achter Keylor Navas kopte. In de 65ste minuut kwam Ángel Di María binnen de lijnen voor Wijnaldum, maar een nieuwe voorsprong bleef lang uit. Het eerste puntenverlies leek aanstaande. Daar dacht Hakimi echter anders over, want diep in de extra speeltijd zorgde hij voor 1-2. De verdediger kreeg de bal van Neymar, stuurde twee verdedigers het bos in en rondde koel af in de verre hoek.

Olympique Lyonnais
3 - 1
Troyes
Troyes

Afgelopen zondag leek het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz nog even op weg naar een stunt tijdens het uitduel met Paris Saint-Germain, maar uiteindelijk keerde Olympique Lyon met lege handen naar huis. Met acht punten uit zes duels kon Bosz wel een overwinning gebruiken, maar het lager geklasseerde Troyes kwam op slag van rust op 0-1 door een treffer van Xavier Chavalerin, die als jeugdspeler voor Lyon uitkwam.

Het antwoord van Lyon liet echter niet lang op zich wachten, want de wedstrijd was nog geen drie minuten oud of het stond weer gelijk. Zomeraanwinst Xherdan Shaqiri, de Zwitser werd voor 6 miljoen euro overgenomen van Liverpool, maakt zijn eerste doelpunt in dienst van Les Gones. Een andere winst zette Lyon op voorsprong: Emerson Palmieri (gehuurd van Chelsea) maakte in de 72ste minuut de 2-1. In de extra speeltijd besliste Lucas Paquetá de wedstrijd: 3-1.

Lorient
Lorient
1 - 0
Nice
Nice

Justin Kluivert en Pablo Rosario begonnen in de basis bij OGN Nice tijdens het bezoek aan Lorient, dat halverwege de eerste helft helemaal misging voor de gasten. Kluivert kreeg een gele kaart, terwijl hij zich blesseerde en daaruit viel ook nog eens de 1-0 van Thomas Monconduit. Met Calvin Stengs als vervanger voor Kluivert gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker.

Tien minuten na rust kregen de bezoekers ook een uitgelezen kans op 1-1, maar Amine Gouiri miste een strafschop. En dat was niet voor het eerst. Tijdens de 2-2 afgelopen weekend tegen AS Monaco faalde het talent ook al vanaf elf meter, waarna hij opzien baarde door zijn shirt kapot te scheuren. Lorient kwam in de 69ste minuut met tien man te staan na de tweede gele kaart voor Moritz Jenz, maar ook met een man minder hield het stand.