Hake voelt zich bestolen: 'Adekanye heeft sterkere schouders dan Bassey'

René Hake is trots na het gelijkspel van Go Ahead Eagles tegen Ajax. De trainer van Go Ahead deelde zijn ploeg na afloop complimenten uit en sprak van een 'topprestatie'. Toch baalde hij van één moment: een afgekeurd doelpunt van Go Ahead in de tweede helft.

Ajax
Ajax
1 - 1
Go Ahead Eagles

Ongeveer tien minuten na de pauze, toen Ajax met 1-0 voor stond, schoot Bobby Adekanye de bal achter Remko Pasveer. Vlak daarvoor floot scheidsrechter Alex Bos echter voor een vermeende overtreding van Adekanye op Calvin Bassey. Uit de beelden bleek dat Adekanye wel een zetje gaf aan Bassey, maar dat het contact alleszins meeviel.

De beelden van het contact zijn te bekijken in het interview met René Hake op de website van ESPN.

'Ik heb het niet teruggezien, maar ik heb me laten influisteren dat de schouders van Bobby Adekanye sterker zijn dan die van Bassey', zei Hake. 'Ik heb ook weleens gezien dat er niet voor gefloten wordt. Dit moet je gewoon door laten gaan.' Toen de trainer de vraag kreeg of Go Ahead een doelpunt werd ontnomen, reageerde hij duidelijk: 'Ja.'

Ook doelman Jeffrey de Lange was het oneens met de beslissing van de arbitrage. 'Volgens mij maakte Bobby nog een vrij aardige goal. We hadden het daar net nog over. Volgens mij was daar niet superveel aan de hand. Je weet niet hoe het loopt als die had geteld.'

De Lange benadrukte blij te zijn met het resultaat en Hake deed hetzelfde. 'We zijn trots dat we dit hebben bewerkstelligd. Een gelijkspel bij Ajax is een topprestatie voor ons als Go Ahead. Daar kun je alleen maar blij mee zijn', zei Hake. 'We moesten vrij lang catenaccio spelen. Ajax is vanzelfsprekend bovenliggend, dus moet je de ruimtes klein en dicht houden. Dat hebben we een heel groot gedeelte van de wedstrijd goed kunnen doen.'

Aanvoerder Bas Kuipers kreeg in de eerste helft al het gevoel dat er iets te halen viel in Amsterdam 'Na een minuutje of 20, 25, als het nog 0-0 staat, weet je dat je de eerste storm hebt overleefd. Dan krijg je wel kleine flashbacks naar de 0-0 van vorig seizoen', zei de verdediger. 'We wilden in de tweede helft wat meer druk zetten, al weet je dat het gevaarlijk is tegen Ajax. Als Ajax zich daar onderuit speelt, wordt het lastig. Maar het ging vrij goed. Ik keek even op de klok, zag dat het de 65ste minuut was en dacht: nou, dat moet eigenlijk wel kunnen.'