Hahn plaatste clubs in de wachtkamer: 'Een ingecalculeerd risico'

Reacties

Dat Warner Hahn een paar maanden na zijn vertrek bij SC Heerenveen nog geen club heeft, ligt zeker niet aan een gebrek aan belangstelling. De transfervrije doelman legt uit waarom hij geïnteresseerde clubs een tijdje in de wachtkamer gezet heeft.

Hahn plaatste clubs in de wachtkamer: 'Een ingecalculeerd risico'
© Pro Shots

De keeper kampte de afgelopen periode met klachten aan zijn knie. Geen zware blessure, maar Hahn wilde niet bij een nieuwe club instappen met de kans dat hij snel een tijdje uit de roulatie zou zijn. 'Dat had ik niet correct gevonden', legt Hahn uit. 'Ik kijk enorm uit naar een nieuw avontuur, daar wil ik helemaal fris en fit aan beginnen.'

Daarom heeft Hahn vorige maand op eigen initiatief besloten een operatie te ondergaan. 'Een ingecalculeerd risico. Door corona is de markt laat op gang gekomen en er waren in die periode diverse clubs met interesse. Ik vond dit echter het juiste om te doen. Voor mijn eigen carrière en uiteindelijke nieuwe werkgever.' Hahn plaatste daardoor onder andere Elche, Anderlecht, Blackburn Rovers, FC Midtjylland en Genoa in de wachtkamer. Die allen informeerden naar zijn status.

Inmiddels is de ex-doelman van onder meer Heerenveen, Feyenoord en PEC Zwolle weer fit. 'De zomer is anders gelopen dan gepland, maar het belangrijkste is dat ik nu weer helemaal de oude ben', zegt hij.

Hoewel er inmiddels ook belangstelling vanuit de Eredivisie is, zet Hahn in op een buitenlands avontuur in een aansprekende competitie. Een aanbieding van APOEL Nicosia legde hij onlangs naast zich neer. 'Dat was niet het soort competitie dat bij mij past. Het plaatje moet kloppen.'

In voorbereiding op een nieuwe stap in zijn carrière verwacht Hahn volgende week bij een Nederlandse club mee te gaan trainen.

Spelersprofiel

W. Hahn


Geboortedatum:
15 juni 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Suriname
Lengte:
1,98 m
Gewicht:
88 kg
Huidige club:
Kyoto Sanga FC
Nationaal team:
Suriname
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Hahn
Meer over W. Hahn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.