Hahn ontvangt felicitaties na heldenrol tegen oude club Feyenoord

Reacties

Warner Hahn stond drie jaar onder contract bij Feyenoord en blonk woensdagavond uit in De Kuip. Dat deed hij echter in het shirt van SC Heerenveen, dat een punt pakte bij de landskampioen (1-1).

Hahn ontvangt felicitaties na heldenrol tegen oude club Feyenoord

Hahn maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Heerenveen en keerde woensdag terug op bekend terrein. 'Als je hier dan terugkeert, dan wil je sowieso niet verliezen', zei de doelman voor de camera van de NOS. En dat lukte, mede vanwege een aantal uitstekende reddingen van Hahn zelf.

Vooral in de tweede helft had de goalie het druk. 'Op dat moment ben je niet echt met je eigen prestatie bezig, maar nu is het wel leuk', vond Hahn. 'De jongens feliciteerden me ook dat ik een prima pot had gespeeld. Dat is leuk, maar we hebben eigenlijk maar een punt, en we hebben er meer nodig. Of er vandaag meer had ingezeten? Ik weet niet of dat verdiend zou zijn. Maar we speelden een goede wedstrijd en ik denk dat we hier veel vertrouwen aan over hebben gehouden. Dat kunnen we meenemen naar de volgende wedstrijd.'

Jurgen Streppel
Jurgen Streppel, de coach van Heerenveen, wilde niet alle lof naar Hahn toeschuiven: 'Dan lijkt het alsof wij vandaag alleen maar Warner op doel hadden staan', zei de oefenmeester. 'Warner was onderdeel van het team en heeft inderdaad een tweetal of drietal goede reddingen gemaakt, maar dat heeft Brad Jones aan de andere kant ook gedaan. Warner was goed, maar ik denk dat het hele elftal gestreden heeft om hier een goed resultaat te halen. En dat doet me wel deugd.'

Heerenveen had zelfs nog kunnen winnen, als een doelpunt van Henk Veerman in de eerste helft niet was afgekeurd vanwege een vermeende overtreding op Renato Tapia. Streppel vond dat een onjuiste beslissing van scheidsrechter Kevin Blom: 'Dat was volgens mij een zuiver doelpunt. Als we daar al voor gaan fluiten, dan moet er een dak boven...', mokte de coach, doelend op zaalvoetbal, bij FOX Sports.

'Met postbode-voetbal van Feyenoord wordt Jørgensen natuurlijk nooit bereikt'
St. Juste: 'Zeker nog geen verloren seizoen voor Feyenoord'
Veerman laakt optreden Blom: 'Er gebeurde niets bij die eerste goal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.