Winter sluit zijn interim-klus bij Suriname af met zwaar verlies

Reacties

PEC Zwolle heeft maandag in een oefenwedstrijd tegen de nationale ploeg van Suriname stevig uitgehaald. De mannen van Dick Schreuder konden voor rust niet scoren, maar na de pauze walsten ze in hun eigen MAC3PARK Stadion over de bezoekers heen: 5-0.

Winter sluit zijn interim-klus bij Suriname af met zwaar verlies
© Pro Shots

Twee doelpunten van Chardi Landu, eveneens twee van Riley Reemnet en eentje van Dean Guezen zorgden voor die uitslag. Belangrijker voor PEC, dat vooral wisselspelers liet spelen, was de rentree van Sam Kersten. De verdediger liep in januari een knieblessure op die hem driekwart jaar buiten strijd hield, tegen Natio speelde hij voor het eerst weer een helft mee.

Bij Suriname speelden met Warner Hahn en Kenneth Paal twee spelers mee met een PEC-verleden. Ook veel andere spelers in de ploeg die op interim-basis door Aron Winter geleid wordt, zijn bekende namen voor de Nederlandse voetballiefhebber. De inmiddels 34-jarige Diego Biseswar is bijvoorbeeld van de partij. Dat is pas sinds kort mogelijk door de invoering van het zogeheten sportpaspoort, waardoor voetballers met Surinaamse roots nu ook voor Suriname kunnen spelen zonder hun paspoort van een ander land in te hoeven leveren.

De interlandperiode van Suriname is met deze wedstrijd tot een einde gekomen. De Surinaamse voetbalbond moet nu beslissen of ze Winter een contract gaan aanbieden, of voor een andere opvolger gaan voor de recent vertrokken Stanley Menzo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.