Haaland torent boven Messi, Ronaldo en Zlatan uit met bijzondere mijlpaal

Reacties

Erling Haaland heeft zaterdag maar weer laten zien dat hij een aanstormende grootheid is in het voetbal. De twintigjarige Noor scoorde in de kraker tegen Bayern München twee keer in de eerste negen minuten en bereikte zo een mijlpaal. Pas nadat Haaland naar de kant ging, moest Borussia Dortmund buigen.

Haaland torent boven Messi, Ronaldo en Zlatan uit met bijzondere mijlpaal
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
4 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

De spelers van Bayern wisten in de beginfase niet wat ze overkwam tegen Dortmund. Na 75 seconden opende Haaland al de score na goed doorzetten van Thomas Delaney. Zeven minuten later was het weer raak op aangeven van Thorgan Hazard. Voor de Noorse spits was het zijn honderdste officiële goal. Daar had hij slechts 146 wedstrijden voor nodig. De statistici van Opta zagen dat grootheden als Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo daar allemaal langer over deden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ronaldo bleef Haaland overigens wel de baas bij een andere statistiek. De Noor maakte doelpunt nummer drie en vier tegen Bayern dit seizoen. De laatste speler die er in één seizoen meer dan vier maakte tegen de koploper van Duitsland was Ronaldo in 2016/17. De Portugees maakte er toen vijf tegen Bayern in dienst van Real Madrid.

Haaland moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Robert Lewandowski. De spits van Bayern zorgde voor de 1-2 en 2-2 en nadat Haaland gewisseld was ook voor de 4-2. De Noor kreeg in de tweede helft een tik tegen zijn been en dat zag er pijnlijk uit. Trainer Edin Terzic nam na afloop echter al de zorgen om zijn spits weg.

'Haaland heeft een zeer goede wedstrijd gespeeld', zei de trainer van Dortmund tegen de Duitse pers. 'Hij heeft twee goals voor ons gemaakt en is daarna eruit gegaan. Hij had een kleine tik gekregen, maar dat was niet het probleem. Erling speelt nu al week in week uit iedere wedstrijd. We moeten daarom een beetje oppassen en hem in bescherming nemen. We wisten van tevoren al dat hij niet de hele wedstrijd zou gaan spelen. We gaan ervan uit dat hij de wedstrijd in de Champions League tegen Sevilla haalt.'

Zelfs Bayern-trainer Hansi Flick, die een fenomeen als Lewandowski in zijn team heeft, zou Haaland graag bij Der Rekordmeister zien spelen. 'Of dat mogelijk is? Natuurlijk is dat mogelijk. Ik ga het niet uitsluiten', zei Flick voor de wedstrijd tegen Sky Deutschland. 'Maar dat is nog ver weg. Hij ligt lang vast bij Dortmund en staat bij veel topclubs op het lijstje.'

De lijst met topclubs met interesse is inderdaad enorm groot. Manchester City, Paris Saint-Germain, Juventus, Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Chelsea en ook Bayern. Ze worden allemaal in verband gebracht met de spits van Dortmund. Volgens Duitse media heeft de Noor een ontsnappingsclausule van bijna tachtig miljoen euro in zijn contract staan, maar die gaat pas in 2022 in.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.