Haaland senior legt uit waarom Manchester United misgreep

Reacties

Manchester United greep in januari naast Erling Haaland, omdat niet iedereen binnen de club achter de komst van het belangrijke doelwit van manager Ole Gunnar Solskjaer stond. Dat claimt de vader van het wonderkind van Borussia Dortmund, oud-prof Alf Inge Haaland.

Haaland senior legt uit waarom Manchester United misgreep
© Pro Shots

Haaland (19) heeft een waanzinnig kalenderjaar bij Red Bull Salzburg achter de rug, met 29 doelpunten uit 27 wedstrijden, en had vooral dankzij zijn acht doelpunten in de groepsfase van de Champions League de Europese topclubs voor het uitkiezen. United leek een streepje voor te hebben, omdat Solskjaer in Noorwegen bij Molde FK al eens met Haaland had samengewerkt.

Solskjaer zag een hernieuwde samenwerking wel zitten, maar tot een transfer naar United kwam het niet. In de media gaf Solskjaer aan dat de onderhandelingen waren afgeketst omdat de eisen van zaakwaarnemer Mino Raiola te gortig waren. De belangenbehartiger moest niets hebben van deze woorden en stelde dat hij Haaland naar Dortmund had gebracht omdat de speler zelf liever naar het Signal Iduna Park wilde verhuizen.

Die lezing wordt bevestigd door Haaland senior. 'Je weet nooit hoe zijn loopbaan was gegaan bij andere clubs', zegt de voormalig middenvelder van onder meer Manchester City tegen TV2 over de carrière van zijn zoon. 'Misschien wel net zo goed, we zullen daar nooit een antwoord op krijgen. Maar we zijn erg blij met de clubs waar Erling tot dusver gespeeld heeft.'

'Je moet naar een club gaan waar iedereen binnen de club je wil hebben, niet alleen de coach', benadrukt Haaland senior, verwijzend naar United. 'Ik denk dat dit het belangrijkste is, plus wat de club in de afgelopen vijf of tien jaar heeft gedaan en welke kant ze op willen.' Haaland is bij Dortmund vrolijk verder gegaan met het maken van doelpunten en heeft twaalf keer gescoord in elf wedstrijden voor de ploeg van Lucien Favre.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.