Haaland schrijft geschiedenis met hattrick tegen Manchester United

Reacties

Erling Haaland heeft een historische prestatie neergezet. De aanvaller van Manchester City completeerde in de tweede helft van de wedstrijd tegen Manchester United zijn hattrick. Hij is de eerste Premier League-speler ooit met drie opeenvolgende hattricks in thuiswedstrijden.

Haaland schrijft geschiedenis met hattrick tegen Manchester United
© Imago
Manchester City
Manchester City
6 - 3
Manchester United
Manchester United

Met zijn derde doelpunt zorgde Haaland voor de 5-1; in de eerste helft had hij al tweemaal gescoord. Haaland ontving de bal van Sergio Gómez en rondde van dichtbij af. De VAR checkte nog even of Gómez buitenspel stond voordat hij de bal kreeg in de opbouw, maar dat bleek niet het geval. 

Haaland maakte al hattricks in de vorige thuiswedstrijden tegen Crystal Palace (4-2) en Nottingham Forest (6-0). De Noor staat inmiddels al op veertien doelpunten in de Premier League. Hij werd pas de derde Manchester City-speler die een hattrick maakte in de derby tegen Manchester United; dat gebeurde voor het laatst 52 jaar geleden (Francis Lee in 1970).

Kort na het derde doelpunt van Haaland bereidde hij een doelpunt van Phil Foden voor, die daarmee ook een hattrick afleverde. Hij werd dus de vierde Manchester City-speler met die prestatie. Tot dit weekend werd de laatste hattrick in de derby 28 jaar geleden gemaakt door Andrei Kanchelskis in dienst van Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.