Haaland of niet: Martínez imponeert met indrukwekkende stats

Reacties

Niet alleen scoorde Ajax dinsdag liefst vier keer tegen Borussia Dortmund, de Amsterdammers kregen ook geen doelpunt tegen. Dat was mede te danken aan doelman Remko Pasveer en verdediger Lisandro Martínez. De Argentijn maakte ook wat statistieken betreft indruk.

Haaland of niet: Martínez imponeert met indrukwekkende stats
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Vooraf was de grote vraag hoe de defensie van Ajax zich staande zou houden tegen Erling Haaland, de aanvalsleider van Dortmund. Het antwoord is inmiddels duidelijk. De Noorse spits kwam tot vier doelpogingen, waarvan er drie op doel gingen. Die werden tegengehouden door Pasveer. Dankzij onder anderen Martínez slaagde Haaland er niet in om meer kansen te creëren.

Martínez noteerde tegen Dortmund liefst vijf clearances, waarbij hij de bal wegwerkte vanuit de verdediging. Ook had de verdediger de meeste intercepties van alle Ajax-speler (vier) en de meeste tackles (vier), die ook nog allemaal succesvol waren. Geen speler van de thuisploeg veroverde de bal vaker dan Martínez, namelijk tien keer. Dat lukte Dusan Tadic eveneens.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.