Met Donyell Malen in de basis heeft Borussia Dortmund de tweede competitiezege van het seizoen geboekt, maar vraag niet hoe. Erling Haaland voorkwam puntenverlies tegen 1899 Hoffenheim door in de knotsgekke slotminuten toch nog toe te slaan en zijn zesde goal van het seizoen te maken.

Borussia Dortmund
3 - 2
1899 Hoffenheim

Malen begon net als vorige week tegen SC Freiburg (1-2) in de basis, maar moet na vijf officiële wedstrijden nog altijd wachten op zijn eerste treffer in Duitse dienst. Vrijdagavond liet de van PSV overgekomen aanvaller zich wel regelmatig gelden. Als aanvalspartner van Haaland dook de Oranje-international veelvuldig op aan de linkerkant, maar zijn acties leverden geen resultaat op. Vijf minuten voor rust was hij nog het dichtst bij een doelpunt, maar Hoffenheim-doelman Oliver Baumann stopte zijn schot in de verre hoek.

Omdat ook enkele andere mogelijkheden niets opleverden, duurde het tot de vierde minuut na rust voordat Dortmund de ban brak. De twee tieners in de basis zorgden daarvoor. Giovanni Reyna (18) schoot raak op aangeven van Jude Bellingham (18). Voor het Amerikaanse talent was het toch al een bijzondere avond, want hij werd de jongste speler ooit met vijftig Bundesliga-duels achter zijn naam en onttroonde daarmee Kai Havertz. Maar Hoffenheim was niet van plan mee te werken aan zijn feestje.

De bezoekers hadden in de eerste helft al enkele goede kansen gehad en bleven na rust gevaarlijk. Dortmund kon geen controle krijgen over het duel en moest dat twaalf minuten na de 1-0 bekopen met de gelijkmaker van Christoph Baumgartner. Vlak daarvoor was Andrej Kramaric nog op Georg Kobel gestuit, maar de Dortmund-goalie had geen kans bij het schot van Baumgartner in de verre hoek. Daarmee dreigde nieuw puntenverlies voor Dortmund, maar Bellingham leek dat te voorkomen door acht minuten later de 2-1 te maken.

Zo waren het tieners die het aanvankelijk moesten doen voor Dortmund. Malen vond vlak voor de 2-1 Baumann opnieuw op zijn weg, terwijl Haaland vlak voor tijd zijn schot uit een moeilijke hoek net voorlangs zag gaan. Het leek punten te gaan kosten toen invaller Munas Dabbur vlak voor tijd raak kopte uit een corner, maar in de extra tijd schoot Haaland zijn ploeg na een scrimmage voor het doel toch nog naar de zege. Marco Reus miste daarna nog een enorme kans, maar de zege kwam in de krankzinnige slotfase niet nogmaals in gevaar.