Haaland is Raiola dankbaar: 'Hij is gewoon de beste'

Reacties

Erling Haaland moet lachen om de aantijgingen dat zijn keuze voor Borussia Dortmund een keuze voor het geld is geweest. De tienersensatie weet dat dit mede komt doordat hij zijn belangen laat behartigen door Mino Raiola. Haaland is de superzaakwaarnemer juist heel dankbaar voor hoe hij hem begeleidt.

Haaland is Raiola dankbaar: 'Hij is gewoon de beste'
© Pro Shots

De negentienjarige Haaland kon na een geweldig jaar bij Red Bull Salzburg alle kanten op en stond bijvoorbeeld in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, waar zijn oud-trainer bij Molde FK nu aan het roer staat. United trok zich echter terug uit de strijd en Ole Gunnar Solskjaer suggereerde dat de eisen van het kamp-Haaland, en dan vooral van Raiola, simpelweg te gortig waren.

'Ole is heel belangrijk voor mij geweest', zegt Haaland tegen Viasport. 'Maar we concludeerden dat Borussia Dortmund de beste optie was voor mij. Ik had het beste gevoel bij deze club en daarom ben ik naar Dortmund gekomen.' De Duitsers betaalden een afkoopsom van 22,5 miljoen euro, maar hebben volgens Duitse media ook nog flinke vergoedingen overgemaakt aan Raiola en de vader van Haaland, oud-prof Alf-Inge Haaland.

Na het seizoen in Oostenrijk zat Haaland met zijn vader om tafel. 'We spraken over wat de beste club voor mij zou zijn. Op dat moment had hij het helemaal niet over Dortmund. Ik kwam daar zelf mee en zei dat Dortmund me wel mooi zou lijken. 'We zullen zien', zei hij. Opeens werd Dortmund een serieuze optie en volgde ik mijn gevoel. Voor mij was het uiteindelijk allemaal vrij simpel. Ik wilde gewoon voetballen en het was belangrijk dat we de beste club voor mij zouden vinden.'

Zijn keuze had dus niets met geld te maken. 'Het is wel komisch dat ik het label krijg dat ik voor het geld ga', zegt Haaland. 'De mensen die mij kennen weten dat ik niet zo'n persoon ben.' Het stond dus niet op één, maar Raiola sleepte er wel een goed contract uit voor zijn cliënt. 'Ik ben Mino zeer dankbaar, hij is de beste in de wereld in wat hij doet: zo simpel is het. Hij is gewoon de beste zaakwaarnemer. Mino wordt vaak negatief bejegend, maar dat is waarschijnlijk omdat hij zulk goed werk levert voor zijn spelers. Hij heeft mij erg veel geholpen en is een leuke man om mee om te gaan', aldus Haaland.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.