Haaland en Ødegaard ontbreken op EK: 'Stap op, Lagerbäck!'

Reacties

Noorwegen beschikt met talenten als Sander Berge, Martin Ødegaard en Erling Haaland over een gouden lichting, maar is er volgend jaar op het EK opnieuw niet bij. Na wéér een gemist eindtoernooi zitten de Noorse media in rouwstemming en wordt geschreeuwd om het vertrek van Lars Lagerbäck.

Haaland en Ødegaard ontbreken op EK: 'Stap op, Lagerbäck!'
© Pro Shots

De 72-jarige Lagerbäck kreeg de opdracht om Noorwegen voor het eerst sinds het EK van 2000 weer eens naar een groot toernooi te gidsen, maar die missie is mislukt. De Noren werden donderdag in de play-offs uitgeschakeld door Servië, dat in de verlenging de zege greep. In de Noorse kranten is men het erover eens dat de overwinning van Servië meer dan verdiend was.

Het Noorse Dagbladet is vrijdagochtend zeer duidelijk over wat er moet gebeuren. 'Stap op, Lagerbäck!', kopt de krant over de Zweedse bondscoach. 'Het heeft geen zin om door te gaan.' In de analyse over de wedstrijd stelt het medium dat Noorwegen is 'afgeslacht vanwege een tactische blunder'. Daarmee doelt Dagbladet op de basisplaats voor middenvelder Markus Henriksen, die de laatste tijd maar weinig heeft gevoetbald en tegen Servië erg ongelukkig was.

Mathias Normann kwam voor Henriksen in de ploeg en was direct de beste speler bij Noorwegen. Na afloop gaf Lagerbäck toe dat hij beter met Normann had kunnen beginnen. Ook ging hij, desgevraagd, in op een mogelijk vertrek als bondscoach. 'Als mijn werkgever denkt dat het beter is om uit elkaar te gaan, dan heb ik er geen problemen mee om een stap opzij te doen', zei de Zweed.

Niet alleen Dagbladet, maar ook de andere Noorse media zijn bijzonder teleurgesteld. Bij de spelersbeoordelingen van Aftenposten ontvingen vier spelers een 2 als cijfer. 'Een verloren droom. Opnieuw, zoals we het eerder hebben meegemaakt in 2002, 2004, 2006, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016 en 2018. We waren er nu dichtbij, maar het zou heel oneerlijk zijn geweest als we Servië zouden hebben uitgeschakeld. Het verschil tussen beide teams was gewoon te groot', zo luidt de conclusie.

Servië is na de zege op Noorwegen overigens nog niet zeker van een EK-ticket. Dusan Tadic en co moeten in november in de finale van Path C nog zien af te rekenen met Schotland, dat na strafschoppen te sterk was voor Israël. De misser van Eran Zahavi bleek fataal voor Israël.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.