Haaland eindigt 2020 met meer goals dan wedstrijden voor Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund moet het niet alleen woensdag in de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Lazio, maar in de gehele maand december zien te redden zonder de doelpunten van Erling Haaland. De spits staat tot zeker na de jaarwisseling buitenspel met een spierblessure.

Haaland eindigt 2020 met meer goals dan wedstrijden voor Dortmund
© Pro Shots

Haaland kreeg tijdens de afsluitende training voor het duel met Lazio last en blijkt een scheurtje in een spier te hebben opgelopen. Voor de camera van Sky vertelde Dortmund-coach Lucien Favre dat zijn spits pas in januari weer zijn opwachting zal kunnen maken. Dat betekent dat Haaland twee groepsduels in de Champions League, vier Bundesliga-wedstrijden en één bekerpotje zal missen.

Voor Dortmund is het wegvallen van Haaland uiteraard een flinke domper. De Noorse doelpuntenmachine heeft ook dit seizoen het vizier weer op scherp staan en staat na veertien officiële wedstrijden al op zeventien goals. Dat is een enorm aandeel van de totale doelpuntenproductie van Dortmund, dat op het moment van schrijven op 37 treffers staat.

Door de spierblessure zit het eerste jaar van Haaland als speler van Dortmund erop. De spits kwam in januari van dit jaar over van Red Bull Salzburg en heeft in 32 duels voor zijn Duitse werkgever 33 keer gescoord.

Wanneer Dortmund zonder Haaland weet te winnen van Lazio, is het zeker van de groepswinst in Poule F.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
4
1
1
12-5
+7
13
2
Lazio
6
2
4
0
11-7
+4
10
3
Club Brugge
6
2
2
2
8-10
-2
8
4
Zenit Sint-Petersburg
6
0
1
5
4-13
-9
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Toekomstig droomkoppel? Haaland (20) en Moukoko (16) garantie voor goals
Bekijk hier al onze video's
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.