Haaland denkt ondanks favorietenrol Messi kans te maken op Ballon d'Or

Reacties

Erling Haaland denkt dat hij een goede kans maakt om dit jaar de Ballon d'Or te winnen. De spits van Manchester City behoort tot de dertig overgebleven genomineerden, maar heeft ook geduchte concurrentie. Zo is Lionel Messi bij de bookmakers de favoriet voor de zege.

Haaland denkt ondanks favorietenrol Messi kans te maken op Ballon d'Or
© Pro Shots

De winnaar wordt op 30 oktober gekroond in Parijs. Messi maakt een grote kans vanwege zijn rol op het WK in Qatar, waar hij met Argentinië wereldkampioen werd. De prijs wordt uitgereikt op basis van prestaties van 1 augustus 2022 tot 31 juli 2023. Messi is dus de favoriet, maar Haaland volgt bij de bookies op plek twee.

De Noor had ook een seizoen om nooit meer te vergeten: zijn honger naar doelpunten was haast onverzadigbaar en droeg in belangrijke mate bij aan het winnen van de Treble door zijn club Manchester City. Wat tegen de spits spreekt: hij was niet op het WK actief. Het geluk voor Haaland is ook dat de bookmakers niet hun stem uitbrengen.

Er stemmen honderd journalisten uit honderd verschillende landen op hun favorieten, en aan de hand daarvan wordt de uitslag bepaald. Haaland denkt dat hij zeker kans maakt, vertelt hij in een interview met L'Équipe. 'Ik weet dat ik nog veel kan verbeteren. Ik ben ook nog jong. Maar ja, ik denk zeker dat ik dit jaar een kans maak.'

Stale Solbakken, de bondscoach van Noorwegen, denkt dat het gaat tussen Messi, Haaland en Mbappé. 'Als je me vraagt wie er gaat winnen, dan denk ik Messi. Hij is wereldkampioen geworden en dat weegt altijd zwaar bij dit soort verkiezingen.'

Poll Welke favoriet verdient het om de Ballon d'Or te winnen?
  • Lionel Messi
  • Erling Haaland
  • Kylian Mbappé
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.