Haaland baalt van Borussia Dortmund: 'Ze zetten me onder druk'

Reacties

Erling Haaland wordt dagelijks met een transfer in verband gebracht, maar focust zich het liefst op zijn spel. Na afloop van de 5-1 zege op SC Freiburg zei de Noor te balen van alle transferperikelen en van de druk die de clubleiding van Borussia Dortmund op hem uitoefent.

Haaland baalt van Borussia Dortmund: 'Ze zetten me onder druk'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
5 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Borussia Dortmund wil de concrete plannen van Haaland weten om zo te kunnen voorsorteren op een eventueel vertrek. Haaland zelf is echter (nog) niet met de zomerse transferwindow bezig, vertelt hij in een interview met Jan Åge Fjørtoft van Viaplay 1: 'Ik heb de afgelopen zes maanden steeds besloten om niets te zeggen, uit respect voor de club', aldus Haaland.

'Ik heb iedereen in de wereld laten praten', vervolgt de linkspoot. 'Ik merk dat de club probeert om mij onder druk te zetten om dingen te beslissen. De club begint veel druk op me uit te oefenen en dat moet ik accepteren.' Haaland voegt eraan toe dat het tijd is om 'aan de slag te gaan' en dat er 'dingen moeten gebeuren'. Daarmee lijkt hij aan te geven dat hij op korte termijn een knoop wil doorhakken.

De 21-jarige Haaland wordt gelinkt aan onder meer Real Madrid en Barcelona. Die clubs kunnen Haaland vanwege een transferclausule voor 75 tot 90 miljoen euro oppikken, maar volgens Sport1 doet Dortmund er alles aan om Haalands contract te verlengen, op te waarderen en om de gelimiteerde transfersom uit de arbeidsovereenkomst te slopen. Het contract van Haaland loopt af in de zomer van 2024.

Transfer Talk: 'Haaland past helemaal niet bij Manchester City'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.