Guwara mist duels met Vitesse en PSV na veelbesproken rode kaart

FC Utrecht moet het de komende twee wedstrijden in de Eredivisie stellen zonder vleugelverdediger Leon Guwara. De linksback van de Domstedelingen kreeg rood in het met 2-0 gewonnen thuisduel met Willem II en is voor drie wedstrijden geschorst waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.

Bij een stand van 0-0 speelde Guwara zondagmiddag de bal iets te ver voor zich uit. Hij zette daarna een sliding in en raakte met zijn noppen vooruit de knie vna Freek Heerkes. Scheidsrechter Edwin van de Graaf bestrafte die actie zes minuten na rust met een gele kaart, maar trok op advies van VAR Erwin Blank en tot ergernis van het Utrecht-kamp toch een rode kaart.

Die ergernis maakte na afloop wel plaats voor begrip bij FC Utrecht-coach John van den Brom. 'Ik heb de beelden teruggezien en ik denk toch dat het een terechte rode kaart is', zei Van den Brom bij FOX Sports. De coach moet zijn Duitse vleugelverdediger nu missen in de uitwedstrijd tegen Vitesse en de thuiswedstrijd tegen PSV. Op 27 oktober, als FC Utrecht op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam, kan Guwara weer terugkeren.

Zonder Guwara won FC Utrecht nog wel van Willem II. Willem Janssen en Gyrano Kerk zorgde voor een 2-0 eindstand.