Gutiérrez legt uit waarom hij veel van PSV verwacht in het restant van dit seizoen

Reacties

PSV gaat zondag als koploper van de Eredivisie de strijd aan met Ajax. Érick Gutiérrez kijkt vol vertrouwen vooruit en legt uit waarom hij hoge verwachtingen heeft van de tweede seizoenshelft.

Gutiérrez legt uit waarom hij veel van PSV verwacht in het restant van dit seizoen
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Ajax
Ajax

Gutiérrez is bezig aan zijn vierde seizoen in Eindhoven, waar hij te maken heeft gehad met een gebrek aan vertrouwen én blessureleed. Afgelopen zomer wilde de Mexicaan dan ook vertrekken, zo vertelt hij deze week in een interview met VI. Gutíerrez bleef echter in Eindhoven en heeft zich nu in de basiself gespeeld. Bij zeven van de laatste acht competitieduels mocht hij starten.

Met Gutiérrez in de ploeg is PSV in de loop van de eerste helft van het seizoen anders gaan voetballen. Guti zorgt duidelijk voor meer rust in het spel. Tegen FC Groningen was de middenvelder de speler met de meeste succesvolle passes.

'We hebben ons aan de bal verbeterd ten opzichte van vorig seizoen', zegt Gutiérrez. 'Ik hou ervan om te domineren vanuit balbezit en zie dat we op deze manier meer mogelijkheden creëren. Daarom verwacht ik veel van het team in de tweede helft van het seizoen. We staan bovenaan na een half jaar waarin nog heel veel dingen beter kunnen. Met de huidige spirit in de ploeg gaat dit ook gebeuren.'

Gutiérrez weet dat een verbeterpunt voor PSV het defensieve gedeelte is. 'We kregen te veel goals tegen, al werd het voor de winterstop al beter. Dat André (Ramalho, red.) er nu niet bij is, is erg jammer, maar ook zonder hem zullen we het in de tweede helft van het seizoen verdedigend beter moeten doen als we voor de titel willen strijden. Dat is ons hoofddoel', benadrukt de Mexicaan.

Lees in de VI van deze week of via VI PRO het volledige gesprek met Érick Gutiérrez.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.