Gustafson bezorgt Advocaat bevrijdende zege op crisisclub NAC

FC Utrecht heeft met pijn en moeite de eerste competitiezege onder Dick Advocaat geboekt. Dankzij twee doelpunten van Simon Gustafson werd het dolende NAC Breda aan de kant gezet.

FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Voor Utrecht was het meespelen van Gustafson een meevaller. De middenvelder kreeg vorige week tegen FC Groningen een rode kaart, maar deze prent werd geseponeerd. Gustafson kon daardoor gewoon meedoen tegen NAC en kreeg al in de tweede minuut de eerste kans van de wedstrijd. Het schot van Gustafson werd aangeraakt door verdediger Menno Koch en rolde daardoor achter de achterlijn.

De vroege kans betekende geen voorbode voor een spectaculaire eerste helft. Utrecht was sterker dan het zeer defensieve NAC, maar miste de creativiteit om tot veel kansen te komen. Een schot van Urby Emanuelson werd onschadelijk gemaakt door Benjamin van Leer en Joris van Overeem kopte van dichtbij naast. Kort voor rust werkte NAC-verdediger Karol Mets een vrije trap op zijn eigen paal.

Utrecht en NAC leken zonder doelpunten te gaan rusten, maar door een discutabele beslissing van scheidsrechter Björn Kuipers werd er in de eerste helft toch nog gescoord. Koch raakte Gustafson licht aan in het strafschopgebied en de middenvelder ging theatraal naar de grond. Kuipers floot voor een penalty en veranderde na het zien van de videobeelden niet van mening. Gustafson was de arbiter daar dankbaar voor en schoot vanaf elf meter raak.

NAC, dat voor het tweede uitduel op rij geen enkel schot op doel loste in de eerste helft, moest na de onderbreking in de achtervolging. De bezoekers kregen echter snel een volgende tik  te verwerken: al na drie minuten in de tweede helft maakte Gustafson met een fraai schot vanuit de tweede lijn zijn tweede van de avond. Het deed het zelfvertrouwen van Utrecht goed en de thuisploeg kreeg nu kans na kans. Sander van de Streek kopte op de lat.

Dick Advocaat leeft mee met FC Utrecht.

De beslissing bleef uit en twintig minuten in de tweede helft kwam NAC uit het niets terug in de wedstrijd. Mikhail Rosheuvel leek buitenspel te staan, maar de vlag bleef omlaag en dat was een juiste beslissing van grensrechter Sander van Roekel. Van dichtbij schoot Rosheuvel de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Opeens geloofde NAC weer in een goed resultaat en uit een hoekschop zorgde Gianluca Nijholt met een kopbal bijna voor de gelijkmaker. Zijn inzet ging echter net naast, net zoals de lage voorzet van Jurich Carolina.

Utrecht was het na de goal van Rosheuvel helemaal kwijt en NAC hoopte in blessuretijd nog op een strafschop. De VAR besloot echter om de Brabanders niet te helpen en dus bleven de punten in De Galgenwaard. Utrecht komt nu op negen punten terecht en staat daarmee negende in de Eredivisie. NAC blijft met drie punten laatste staan.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}