Gunstig schema Oranje: zo ziet de knock-outfase van het EK eruit

Reacties

Het Nederlands elftal kent na de duels op deze woensdag niet alleen de weg naar de kwartfinale, maar ook de mogelijke weg naar de halve finale. Het toernooischema is na de laatste groepswedstrijden ingevuld en Nederland lijkt aan de gunstige kant van het speelschema te zitten.

Gunstig schema Oranje: zo ziet de knock-outfase van het EK eruit
© Pro Shots

Nederland speelt in de achtste finale tegen Tsjechië en treft, bij succes in Boedapest, in de kwartfinale de winnaar van de ontmoeting tussen Wales en Denemarken. In een eventuele halve finale zou Zweden de tegenstander kunnen zijn. De Scandinaviërs wonnen door een goal in blessuretijd van Polen, eindigden daardoor als eerste in Groep E en zitten nu aan de kant van Oranje in het toernooischema.

De meeste toplanden kan Nederland op zijn vroegst pas in de finale treffen. België (de nummer één van de FIFA-ranking), wereldkampioen Frankrijk, Italië, Portugal, Kroatië en Spanje zitten allemaal aan de andere kant van het speelschema. Datzelfde geldt voor Oostenrijk, dat in de groep van Oranje als derde eindigde, en Zwitserland.

Aan de kant van Nederland in het toernooischema zitten met Duitsland en Engeland maar twee grote voetballanden. Deze twee ploegen spelen bovendien al tegen elkaar in de achtste finale. De andere landen zijn Zweden, Oekraïne, Tsjechië (de aankomende tegenstander), Wales en Denemarken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.