Gullit geeft Bayern advies over Zirkzee: 'Diamant wordt anders niet geslepen'

Reacties

Joshua Zirkzee moet het na zijn stormachtige Bundesliga-entree voorlopig doen met speeltijd bij de beloftes van Bayern München. Ruud Gullit vindt dat de achttienjarige spits op een te laag niveau acteert.

Gullit geeft Bayern advies over Zirkzee: 'Diamant wordt anders niet geslepen'
© Pro Shots

Zirkzee heeft in 2020 dan eindelijk ook zijn eerste treffers in de Derde Bundesliga gemaakt. Opvallend genoeg had hij zestien duels op dit niveau nodig om tot evenveel goals te komen als in zijn acht minuten in de Bundesliga.

De scoringsdrift van Zirkzee verbaast Gullit niet. De oud-international heeft de jonge spits vaak genoeg zien spelen met de Oranje Onder-19, waar ook zijn zoon Maxim deel van uitmaakt. 'Hij heeft een neusje voor de goal', zegt Gullit tegen het Duitse TZ.

Met zijn meer dan opvallende entree in de Bundesliga bevestigde Zirkzee zijn potentie. Sinds die succesvolle jokerrol tegen SC Freiburg en VfL Wolfsburg in december is speeltijd in de hoofdmacht hem niet gegeven.

Zirkzee maakt zijn minuten bij de Bayern-beloftes in de Derde Bundesliga. 'Die competitie is te nederig voor hem', zegt Gullit, die dan ook pleit voor een tijdelijke overstap als de situatie niet verandert. 'Als Joshua bij de hoofdmacht niet verder komt dan de bank, dan wordt de diamant ook niet verder geslepen. Het zou niet slecht zijn als Bayern hem verhuurt en er daarmee voor zorgt dat hij steeds op een hoog niveau speelt.'

Gullit denkt dat Zirkzee ook bij Bayern nog genoeg opsteekt. 'Joshua kan veel leren van Robert Lewandowski. Hij ziet elke dag op de training hoe het moet', aldus de oud-international. 'Lewandowski is op dit moment de beste spits ter wereld. Het wordt lastig om hem op een dag te vervangen, maar met Joshua heeft Bayern wel iemand achter de hand voor de toekomst. Hopelijk krijgt hij meer kansen zich te bewijzen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.