Guedes helpt Valencia met wondergoal aan perfect medicijn tegen VAR-waslijst

Valencia heeft de kater na de nederlaag tegen Real Madrid zondagavond in eigen huis weggespoeld. De club van Jasper Cillessen won in La Liga eenvoudig van Osasuna en de goal van Gonçalo Guedes was het absolute hoogtepunt.

Valencia
Valencia
2 - 0
Osasuna
Osasuna

De nederlaag in Madrid afgelopen donderdag in La Liga deed veel pijn bij Valencia, ook omdat de uitploeg zich benadeeld voelde bij een afgekeurde goal van Rodrigo. In een statement op de clubsite werd door de leiding van de subtopper geklaagd over de arbitrage die te vaak tegen Los Che zou zijn. Volgens Valencia was geen club zo vaak het slachtoffer geweest van fouten van scheidsrechters als Valencia. Er werd zelfs een lijst met momenten gepubliceerd waarop de club zou zijn tegengewerkt door de VAR.

Alsof het zo moest zijn had de VAR zondagavond in de derde minuut ook alweer een belangrijke rol. Valencia dacht op 1-0 te komen, maar de goal van Rodrigo werd na inmenging van de videoscheidsrechter afgekeurd vanwege buitenspel. Het scheelde weinig, maar de frustratie verdween al snel. Guedes zorgde in de twaalfde minuut alsnog voor de openingsgoal en deed dat op geweldige wijze. De Portugees versnelde toen hij de bal op eigen helft ontving en bleef als een acrobaat wonderbaarlijk overeind toen hij de tweede tegenstander voorbij dribbelde. Daarna passeerde hij nog twee opponenten en de actie werd bekroond met een schot hoog in de rechterhoek: 1-0. Het was een solo die deed denken aan de onnavolgbare acties van Diego Armando Maradona.

Guedes bleek bevrijd na zijn eerste goal van het seizoen in La Liga en had met een fraaie steekpass ook een groot aandeel in de 2-0 die in de 35ste minuut viel. Rodrigo rondde met buitenkant links koeltjes af nadat hij vrij voor keeper Rubén was gezet. Valencia trok de voorsprong zonder al te grote problemen over de streep. Cillessen kwam even in de problemen toen Osasuna na rust bij één aanval twee keer de lat raakte, maar de Oranje-goalie hield wel de nul. Valencia heeft door de zege de aansluiting bij de topzeven weer helemaal gevonden. De zevende plaats geeft recht op Europees voetbal.