Gudde-erfenis lijkt steeds zwaardere hypotheek te leggen op Feyenoord

Reacties

Voetbal International opent iedere week het nieuwe nummer met de VI Visie. Deze week Iwan van Duren over De Kuip.

Gudde-erfenis lijkt steeds zwaardere hypotheek te leggen op Feyenoord

Kijk. Er is u een nieuw huis beloofd. U hebt het gezelligste en sfeervolste huis van het hele land. Maar het moet grondig worden opgeknapt. Dat kost veel geld. Het alternatief is nog duurder. Wél tien keer groter, tien keer mooier en tien keer moderner dan uw huidige onderkomen. Nee, u hoeft zelf alleen een beetje bij te dragen aan de ontwikkelingskosten en onderzoeken. Zo begint het… Dan slaat u de winterverfbeurt een keer over en het licht rottende garagedak wordt ook niet meer vervangen. Uw huis gaat in de plannen toch plat. Ach, en een nieuwe stoppenkast? Ben je gek!

De jaren gaan voorbij, ieder jaar betaal je meer aan de onderzoeken en uw huis is intussen nodig als onderpand om alleen al de plannen voor het nieuwe super-de-luxe onderkomen te financieren. Je schitterende woning is inmiddels behoorlijk vervallen en de buren van Ajax en PSV hebben hun geld wél in hun huizen gestopt. Langzaam besef je dat tussen droom en daad een oceaan ligt. Dat je hopeloos achterop bent geraakt en er tien jaar voorbij zijn gegaan. Omkeren is nog nauwelijks een optie.

Afgelopen zondag was de familie het echt zat en besloot zij vreedzaam te protesteren. Nog geen paar minuten nadat er in Rotterdam-Zuid op vrijwel alle tribunes spandoeken de lucht in waren gegaan tegen de intussen bijna apocalyptische plannen voor een nieuw stadion. Hoe symbolisch wil je het hebben. Het licht ging letterlijk uit in De Kuip.

Inmiddels is iedereen zó murw gebeukt van de eeuwige stadiondiscussie, dat steeds meer blikken richting Feyenoords algemeen directeur Jan de Jong gaan. Die zat de feeërieke sfeer in het monumentale stadion te filmen. De afgelopen maand gaf hij de eerste signalen af dat hij ook niet eindeloos wil wachten op het nieuwe onderkomen.

De erfenis van Eric Gudde lijkt een steeds zwaardere hypotheek te leggen op de club. Uiteraard zijn er veel mensen die een groot financieel en politiek belang hebben bij het miljardenproject. Maar Jan de Jong heeft als het goed is maar één belang, en dat is de toekomst van Feyenoord. Iedere dag dat deze soap langer duurt, is er één te veel. Iemand moet toch de moed hebben eens een keer de stekker uit de plannen te trekken? Zo niet, dan valt het licht, net zoals afgelopen zondag, vanzelf wel een keer uit.

In de rubriek VI Praat Na ging het voor een deel over de haperende verlichting in De Kuip.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.