Guardiola zwengelt discussie aan: meer wissels in Premier League nodig

Reacties

Als het aan Pep Guardiola ligt, dan komen de Premier League-clubs snel terug op de beslissing om slechts drie wissels per team toe te staan. De Manchester City-manager meent dat de unieke omstandigheden dit seizoen om een aanpassing vragen.

Guardiola zwengelt discussie aan: meer wissels in Premier League nodig
© Pro Shots

Guardiola is met zijn selectie al zwaar getroffen door blessureleed. De coach moest dit seizoen onder anderen Sergio Agüero, Gabriel Jesus, Benjamin Mendy en Nathan Aké al even of langer missen. Volgens de Spanjaard heeft dat te maken met het zwaardere programma dit seizoen. In de voetbalwereld is een van de gevolgen van de coronacrisis dat er meer wedstrijden in korte tijd moeten worden afgewerkt en er dus minder rustmomenten zijn. Volgens Guardiola waren er in de eerste maanden van het nieuwe seizoen liefst 47 procent meer spierblessures ten opzichte van dezelfde periode vorig seizoen.

Guardiola: 'Dat heeft te maken met het gebrek aan een voorbereidingsperiode bij veel teams en de hoeveelheid wedstrijden. Het gaat hier niet om een club.' Het zit hem dwars dat er is teruggekomen op de beslissing om managers vijf wisselmogelijkheden per wedstrijd te bieden, zoals bij de hervatting vorig seizoen het geval was, na de coronabreak.

Bij een stemming in de zomer koos de meerderheid van de Premier League-clubs er vervolgens voor in het nieuwe seizoen nog maar drie wissels per wedstrijd toe te staan. Het idee daarachter was dat het kwaliteitsverschil zo minder zou zijn, omdat de topclubs met de brede selecties bij meer wisselmogelijkheden meer in het voordeel zijn.

'In Duitsland en Spanje en in vrijwel alle competities zijn vijf wissels toegestaan. Om de spelers te beschermen, niet om één club te beschermen. Hopelijk kan er opnieuw naar deze kwestie gekeken worden en kunnen we ons aansluiten bij de rest van de wereld. We moeten ons gewoon aanpassen aan de situatie die door de pandemie is ontstaan', vertelde Guardiola tegenover de BBC.

Poll (gesloten) Stelling: Guardiola heeft gelijk, vanwege de zwaardere belasting is het goed vijf wissels per duel toe te staan
  • 90% Eens (755 stemmen)
  • 10% Oneens (86 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.