Guardiola zoekt naar verdediger en sneert naar Bayern

Reacties

Als het aan Pep Guardiola ligt, versterkt Manchester City zich deze transferperiode nog met een centrumverdediger. De financiële mogelijkheden bij die zoektocht zijn niet oneindig.

Guardiola zoekt naar verdediger en sneert naar Bayern

Manchester City is ten opzichte van vorig seizoen met Vincent Kompany een belangrijke man achterin kwijtgeraakt. Tot nu toe is het geld grotendeels geïnvesteerd in het middenveld, met de komst van Rodri. De Spanjaard moet gaan concurreren met Fernandinho. Verder is Angeliño teruggekomen van PSV.

De spoeling centraal achterin is nu vrij dun voor een ploeg die op vier fronten moet strijden. Nicolás Otamendi, John Stones en Aymeric Laporte zijn de drie serieuze opties. Eliaquim Mangala is eigenlijk al afgeschreven. Guardiola zegt tegen Engelse media over de zoektocht: 'We kijken naar wat spelers, maar hebben anders ook nog twee jonge spelers van het tweede team die ons daar kunnen helpen. We moeten nog zien of er iets mogelijk is in de huidige markt en of de club er vertrouwen in heeft dat het verstandig is dat geld uit te geven. Als dat niet zo is, doen we niets.'

Harry Maguire wordt het vaakst genoemd als transferdoelwit van The Citizens. De komst van de Leicester City-verdediger zou de Engelse kampioen ook helpen bij de homegrown-problemen. 'Hij is een speler van Leicester. Ik weet dat sommigen graag praten over Leroy Sané, zoals de mensen bij Bayern München. Maar ik praat niet over spelers van andere clubs', reageert Guardiola vinnig.

De manager heeft er vertrouwen in dat Sané de club trouw blijft. Guardiola: 'Hopelijk kan hij nog veel jaren blijven. Daarom hebben we hem ook meer dan een jaar geleden al een nieuw contract aangeboden. Hij heeft specifieke kwaliteiten. Het blijft echter zijn beslissing. We doen er alles aan, maar als hij uiteindelijk niet wil, wat kunnen we dan doen? Niets. Zo was het ook bij Jadon Sancho.'

Manchester City heeft nog twee weken om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen en speelt zaterdagmiddag tegen Wolverhampton Wanderers. Op 4 augustus wacht de eerste officiële wedstrijd, Liverpool is dan de tegenstander bij de strijd om de Engelse Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.