Guardiola ziet 'ongelooflijke' serie eindigen

Reacties

Het is even wennen voor Pep Guardiola, maar het abonnement op de League Cup is dit seizoen beëindigd voor de manager van Manchester City.

Guardiola ziet 'ongelooflijke' serie eindigen
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
ns
0 - 0
Manchester City
Manchester City

Een van zijn eerste kennismakingen met de strijd om de League Cup was een ongelukkige. Het tweede duel onder zijn leiding in die bekerstrijd eindigde in een nederlaag tegen stadsgenoot Manchester United. Maar daarna was de combinatie tussen Guardiola en de League Cup een meer dan geslaagde. Sinds die uitschakeling in oktober 2016 werden de successen aan elkaar geregen met vier keer op rij ook de hoofdprijs.

Een vijfde keer op is geen optie meer na de uitschakeling door West Ham United. 'Het was een ongelooflijke serie', zei Guardiola na de nederlaag na strafschoppen. 'We hebben het qua optreden goed afgesloten, want speelden een echt goede wedstrijd en hebben veel kansen gecreëerd tegen een ploeg die zeer diep verdedigt. Met de penalty's waren ze beter. Mijn felicitaties voor West Ham. We zijn komend jaar terug.'

De misser van Phil Foden vanaf elf meter betekende de uitschakeling na de doelpuntloze minuten. Guardiola nam het hem niet kwalijk. 'Hij had de moed om de eerste te nemen en helaas miste hij. Maar als je de durf hebt de eerste te nemen, dan zal het de volgende keer beter gaan', wees de manager op de les voor Foden op de zeer zeldzame League Cup-avond van Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.