Symbolisch verlies City: meer doelpogingen dan Leicester tijdens 9-0 zege

Reacties

Pep Guardiola meent dat de verliespartij van Manchester City bij Southampton symbool staat voor het seizoen van de van de Engelse troon gestoten kampioen. Juist in het duel na de 4-0 zege op de nieuwe kampioen Liverpool ging de nummer twee voor het derde opeenvolgende uitduel op rij onderuit.

Symbolisch verlies City: meer doelpogingen dan Leicester tijdens 9-0 zege
© Pro Shots
Southampton
Southampton
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Voor Guardiola was dat een unicum. Nooit in zijn trainersloopbaan verloor hij drie competitiewedstrijden op vreemde bodem achter elkaar. De City-coach, die superster Kevin De Bruyne spaarde en maar een half uur liet meedoen, kreeg na afloop de vraag of dit opnieuw een argument was om nieuwe spelers te halen. De voorbije weken werden verdedigers Kalidou Koulibaly (Napoli) en David Alaba (Bayern München) gelinkt aan City.

'Nee, dat denk ik niet', zo antwoordde Guardiola. 'Ik denk eigenlijk dat we best goed gespeeld hebben. Eigenlijk reflecteerde deze wedstrijd ons hele seizoen. We speelden prima, maar maakten achterin een fout. En hoewel we heel veel kansen hadden en continu met bijna tien man in hun zestienmetergebied stonden, scoorden we niet. Dat is het hele verhaal…'

Guardiola nam de twee veroorzakers van het enige doelpunt niets kwalijk. De winnende goal van Che Adams viel omdat Oleksandr Zinchenko de bal knullig verspeelde en doelman Ederson te ver voor zijn doel stond. 'Maar die manier van opbouwen brengt ons ook een hoop. Dat zit in ons spel opgesloten. En we hebben niet alleen daardoor verloren.'

Southampton-coach Ralph Hassenhüttl kon na afloop zijn geluk niet op. Hij zag zijn elftal vol passie strijden voor de zege. Doelman Alex McCarthy speelde de wedstrijd van zijn leven, maar de Oostenrijkse trainer zag ook een andere reden voor het succes. 'De drinkpauzes, daarin konden we steeds even bijkomen. Dus laten we dat er maar inhouden', grapte hij.

Een blik op de statistieken toont dat er inderdaad sprake was van een heuse schiettent. City noteerde liefst 26 doelpogingen zonder te scoren. Ter illustratie: dat aantal doelpogingen is minder dan het aantal dat Leicester City noteerde tijdens het dieptepunt van Southampton. De nummer drie won dit seizoen in het St. Mary's met 0-9. Het aantal doelpogingen toen: 25.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.