Guardiola ziet de 'whole package' bij Dortmund: 'En dat op die leeftijd'

Reacties

Jude Bellingham speelde zaterdag tegen VfB Stuttgart opnieuw een dijk van een wedstrijd. Manchester City-manager Pep Guardiola is zwaar onder de indruk van de ontwikkeling van het supertalent van Borussia Dortmund.

Guardiola ziet de 'whole package' bij Dortmund: 'En dat op die leeftijd'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 0
Manchester City
Manchester City

City maakte eerder dit seizoen al kennis met de kwaliteiten van Bellingham, die in het Etihad Stadium brutaal de score opende. Door late doelpunten van John Stones en Erling Haaland gingen The Citizens er alsnog met de overwinning vandoor, maar Guardiola is op zijn hoede voor de return. 'Dortmund is een perfecte plek voor jonge, getalenteerde spelers', zei de Spaanse oefenmeester in aanloop naar het Champions League-duel van dinsdag.

'Als Bellingham naar een topclub in de Premier League was gegaan, was hij misschien niet aan zijn speelminuten gekomen', vervolgde Guardiola. 'Minuten maken is de beste manier waarop een jonge speler zich kan ontwikkelen. Dat gebeurde bij hem al op zijn zeventiende... Het is niet alleen de kwaliteit, hij heeft een speciale mentaliteit. Hij is al een van de aanvoerders, op negentienjarige leeftijd is dat behoorlijk indrukwekkend. De whole package is heel erg goed.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

City is overigens al geplaatst voor de volgende ronde. Pakt de Engelse topclub minimaal een punt in Dortmund, dan is de groepszege binnen. Dortmund kan juichen bij een remise bij Sevilla tegen FC Kopenhagen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
14-2
+12
14
2
Borussia Dortmund
6
2
3
1
10-5
+5
9
3
Sevilla
6
1
2
3
6-12
-6
5
4
FC Kopenhagen
6
0
3
3
1-12
-11
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.