Guardiola zegt sorry tegen Mahrez: 'Ik ben oneerlijk tegen hem'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola voelt zich slecht over de situatie van Riyad Mahrez. De Algerijn kwam afgelopen zomer voor ruim 67 miljoen euro over van Leicester City, maar komt de laatste maanden nauwelijks aan de bak.

Guardiola zegt sorry tegen Mahrez: 'Ik ben oneerlijk tegen hem'

'De reden daarvoor ben ik', benadrukte Guardiola vrijdag tegenover de BBC. 'Het is absoluut niet zijn schuld. Ik word er verdrietig van, want hij traint ongelooflijk goed. Hij is een ongelooflijk getalenteerde speler, maar op dit moment hebben we vijf aanvallers. We hebben waanzinnige spelers als Bernado Silva en Raheem Sterling, die in bloedvorm zijn, dat is de enige reden dat Riyad niet speelt.'

De situatie van Mahrez is sneu. Hij kreeg afgelopen zomer na lang aandringen bij Leicester dan eindelijk zijn droomtransfer naar City en speelde aan het begin nog veel. Nu iedereen weer fit is, blijkt hij ineens vierde keus te zijn in de pikorde van de vleugelaanvallers. In 2019 kwam hij in zeven Premier League-duels tot 24 speelminuten. Guardiola voelt zich daar ook slecht over.

'Riyad is een jongen waar we blij mee zijn, maar helaas ben ik niet aardig voor hem. Ik kan hem niet de minuten geven die hij verdient, dat spijt me. Ik ben oneerlijk, want als hij net zoveel gespeeld had als de basisspelers, had hij op hetzelfde niveau als hen gezeten. Het is niet makkelijk voor een jongen die niet veel speelt om in te vallen en meteen een torenhoog niveau te halen. Geef hem vijf of zes wedstrijden en hij zal op het niveau van Bernardo en Raheem zijn. Ik heb geen twijfels over zijn kwaliteiten. Ik zou zeggen: ga zo door, klaag niet te veel en blijf vechten.'

City speelt zaterdag in het toernooi om de FA Cup tegen Newport County. De verwachting is dat Mahrez dan wel in de basis staat. Woensdag wacht een uitduel met Schalke 04 in de achtste finales van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.