Guardiola zegt 'sorry' na bekersucces in Wales

Reacties

In de ogen van Pep Guardiola heeft Manchester City verdiend Swansea City verslagen. Alleen begreep hij de in Wales gevoelde frustratie over de uitschakeling.

Guardiola zegt 'sorry' na bekersucces in Wales

Manchester City veroverde zaterdag een plaats in de halve finale van de strijd om de FA Cup dankzij een nipte zege (2-3). Guardiola achtte het succes terecht maar had moeite met de manier waarop Championship-club Swansea City aan de kant werd geschoven. Twee omstreden arbitrale beslissingen deden het bekerduel in het voordeel van The Citizens uitvallen.

Guardiola wil niet winnen dankzij foutieve beslissingen van de scheidsrechter, zo stelde de Spanjaard na de 2-3 zege. En aan de twee laatste City-goals kleefden grote twijfels. Was het een overtreding op Raheem Sterling die via een penalty leidde tot de gelijkmaker? En stond Sergio Agüero buitenspel bij zijn winnende goal?

'Ik heb het echt niet gezien, maar ik zeg sorry als het geen strafschop was en het wel buitenspel was, zoals men zegt', zei Guardiola. 'Maar je moet mij niet vragen waarom er hier geen VAR was.'

De Spanjaard roerde daarmee een gevoelig onderwerp aan. In tegenstelling tot bij andere FA Cup-duels was er in Wales geen videoarbiter. 'Ze hebben alle clubs gevraagd of ze een VAR willen. We hebben gezegd dat het hele seizoen te willen', aldus Guardiola. 'Ik hou er niet van wedstrijden te verliezen door foutieve beslissingen, de scheidsrechters willen ook geen fouten maken en moeten daarom worden geholpen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.