Guardiola wil niets weten van defensief probleem Man City

Reacties

Pep Guardiola is het niet eens met de suggestie dat Manchester City een probleem heeft nu met Aymeric Laporte de belangrijkste verdediger langdurig aan de kant staat. Zonder de Franse sterkhouder ging de kampioen van Engeland pijnlijk onderuit tegen Norwich City (3-2).

Guardiola wil niets weten van defensief probleem Man City

Volgens Engelse media kon de eerste competitienederlaag van City sinds 29 januari (2-1 bij Newcastle United) niet los worden gezien van de afwezigheid van Laporte, die door een knieoperatie waarschijnlijk de rest van het jaar aan de kant staat. John Stones en Nicolás Otamendi maakten als centraal duo immers geen beste indruk in het uitduel met Norwich, waarbij vooral het geblunder bij de derde treffer van Norwich vragen opriep over de betrouwbaarheid van het centrale duo.

Guardiola wil echter niets weten van een defensief probleem. 'Ze hebben al heel veel samengespeeld. En we hebben Fernandinho en Rodri die daar kunnen spelen als de omstandigheden er naar zijn. Het is geen reden tot zorgen. Dit soort dingen gebeuren. Natuurlijk hadden we niet gerekend op de blessure, maar John en Nicolás spelen al meer dan drie jaar samen en dankzij hen hebben we ook vaak gewonnen. We kunnen ons niet gaan baseren op één wedstrijd', zei hij bij Sky Sports.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Analyticus Jamie Redknapp stelde dat de lange afwezigheid van Laporte City mogelijk duur komt te staan, maar Guardiola weigerde zijn centrale duo af te vallen. 'Ik weet waar we staan als team, wat we hebben gepresteerd en ik weet dat we dat weer kunnen doen. Ik hou van mijn spelers en vind het een eer om hem hen samen te werken. Maar het blijft een uitdaging op het hoogste niveau. We kunnen niet verwachten dat we altijd winnen en meer dan negentig punten halen.'

Manchester City heeft de lat de laatste jaren erg hoog gelegd voor zichzelf. In de voorgaande twee seizoenen bleef de ploeg van Guardiola respectievelijk de eerste 22 en 15 duels ongeslagen in de Premier League. Nu bedraagt de schade na vijf speelronden al vijf verliespunten, tevens het verschil met koploper Liverpool. Guardiola raakt nog niet in paniek. 'Het is pas september. Moeten we Liverpool nu al feliciteren met de titel? Ik twijfel nog geen seconde aan mijn spelers.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.