Guardiola: 'We strijden tegen het beste Liverpool-team ooit'

Reacties

Pep Guardiola is enorm onder de indruk van de prestatie die zijn spelers een halve week na de pijnlijke Champions League-uitschakeling op de mat hebben gelegd bij de revanche op Tottenham Hotspur. Wel zijn er grote zorgen over Kevin De Bruyne.

Guardiola: 'We strijden tegen het beste Liverpool-team ooit'

De Belg viel bij de 1-0 zege in de 38ste minuut uit met een spierblessure. Het is de zoveelste fysieke tegenslag voor De Bruyne dit seizoen. De sterspeler van The Citizens kwam door de problemen dit voetbaljaar nog maar achttien keer in actie in de competitie. Guardiola kon bij de BBC nog weinig duidelijkheid geven direct na afloop: 'Ik weet het niet. Hij heeft veel gespeeld, zonder goede voorbereiding. Na een blessure is er geen tijd om goed te trainen, omdat we om de drie dagen een wedstrijd hebben. Het is erg zonde, want het beste moment van het seizoen staat voor de deur.'

De manager doelde natuurlijk op de ontknoping in de titelstrijd. City heeft na de zege in de topper een voorsprong van één punt op Liverpool, dat zondag op bezoek gaat bij laagvlieger Cardiff City. De veerkracht van de koploper werd zaterdagmiddag getest, zo drie dagen na de pijnlijke uitschakeling door Tottenham in de kwartfinale van de Champions League.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Guardiola sprak vol ontzag over de manier waarop zijn spelers zich hebben opgeladen na de uitputtingsslag van woensdagavond. 'Het was erg zwaar. Als voetballer had ik niet gekund wat mijn spelers vandaag gedaan hebben. De laatste twee dagen zijn pittig geweest. We hadden vandaag de Premier League kunnen verliezen. Ik heb niets bijzonders gedaan. Ik heb mijn spelers gezegd dat ze het konden proberen te vergeten als ze wilden, maar dat het ook prima was als het nog pijn deed', sprak de Spanjaard.

Vervolgens deelde Guardiola nog complimenten uit aan Liverpool, dat in de titelrace het nadeel heeft van de Europese verplichtingen door het bereiken van de halve finale van de Champions League. 'We strijden tegen het beste Liverpool-team ooit, een van de beste ploegen die ik in mijn leven heb gezien. Wat er ook gebeurt, we hebben een geweldige periode achter de rug. We blijven tot het einde strijden en dan zien we wel hoe ver we geraken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.