Guardiola waarschuwt voor Haaland: 'Pas op wat je zegt'

Reacties

Pep Guardiola maakt zich erg weinig zorgen over Erling Haaland. De Manchester City-manager verzekert dat de Noorse spits ook in Engeland gaat scoren.

Guardiola waarschuwt voor Haaland: 'Pas op wat je zegt'
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Het langverwachte officiële debuut voor Haaland in het blauw van City liep uit op een anticlimax. Tijdens de strijd om het Community Shield tegen Liverpool was de spits duidelijk nog zoekende. Bovendien miste hij in de slotfase een gigantische kans, die uiteraard direct het hele internet over ging. Sergio Agüero en vele anderen met hem stelden direct de vraag: is Haaland wel klaar voor deze stap?

Guardiola neemt die twijfels in gesprek met Sky Sports vakkundig weg. 'Erling maakt doelpunten. Dat is waarom de club heeft besloten hem te halen. En waarom veel andere clubs hem wilden hebben. Wij hadden het geluk dat hij voor ons koos. Hij heeft een speciaal talent om doelpunten te maken', vindt Guardiola.

'Hij heeft tijd nodig, alleen al omdat hij lang niet gespeeld heeft. Hij was het laatste gedeelte van het seizoen grotendeels geblesseerd. Hij heeft een groot lichaam. Hij heeft tijd nodig om ritme te vinden. We gaan ons aanpassen aan zijn loopacties in het meest aanvallende derde. En hij gaat zich aanpassen aan onze speelwijze', vertelt de Spaanse oefenmeester.

'We vragen Erling of anderen niet om alles te doen. Hij zal zijn job doen. Doe wat je je hele leven, je hele carrière doet, met de rest zal het team je helpen. Als je vandaag niet scoort, scoor je morgen wel', aldus Guardiola, die afsluit met een waarschuwing. 'Er zijn mensen die twijfels hebben. Maar: pas op wat je zegt. Hij gaat alle meningen omdraaien, want hij gaat scoren.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.