Guardiola verklaart waarom hij Foden nog steeds op de bank houdt

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft Phil Foden dinsdagmiddag andermaal de hemel in geprezen. De twintigjarige middenvelder zat bij de laatste zes Premier League-duels op de bank, maar is volgens de Spanjaard 'ongelooflijk belangrijk'.

Guardiola verklaart waarom hij Foden nog steeds op de bank houdt
© Pro Shots

In Engeland ging iedereen ervan uit dat dit dan eindelijk het seizoen van de doorbraak van Foden zou worden. David Silva vertrok immers naar Real Sociedad en City haalde geen vervanger voor de Spanjaard. Foden had aanvankelijk nog wel een basisplaats, maar kwam in de laatste zes competitieduels via invalbeurten tot in totaal 95 speelminuten.

In de Champions League speelt Foden wél bij City. In aanloop naar het duel met Olympique Marseille ging Guardiola op zijn persconferentie in op de situatie van de talentvolle Engelsman, die zelfs al zijn debuut voor de nationale ploeg maakte. 'Phil is jong, maar hij heeft specifieke energie en specifieke kwaliteiten. Maar hij moet wel betere beslissingen maken in het zestienmetergebied', stipte de City-coach op zijn persconferentie het grootste verbeterpunt voor Foden aan. 'Phil moet meer geduld hebben in het strafschopgebied, maar dat hoort ook bij zijn spel.'

Voorlopig geeft Guardiola op de aanvallende posities van zijn middenveld de voorkeur aan Ilkay Gündogan, Kevin De Bruyne en Bernardo Silva. Foden speelt in de minuten die hij krijgt vooral aan de zijkant. 'Op dit moment zie ik hem meer als aanvaller vanwege zijn dynamiek voor het doel en zijn rol in het drukzetten. Als hij 24 of 25 jaar oud is, denk ik dat hij in een meer defensieve positie kan spelen', legt de oefenmeester uit.

Guardiola durft het dus nog niet aan met Foden op het middenveld, maar benadrukt dat hij de Engelsman wel waardeert. 'Als manager is het fundamenteel om spelers te hebben zoals Phil, die op meerdere posities kunnen spelen. Hij is een ongelooflijk belangrijke speler voor ons. Dat weet hij en dat weet het team.'

Spelersprofiel

P. Foden


Geboortedatum:
28 mei 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Stockport
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Manchester City
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.