Guardiola trots: 'In de hel heeft Man City iets ongelooflijks laten zien'

Reacties

Manchester City is niet te stoppen, maar manager Pep Guardiola trapt nadrukkelijk op de rem. De Spanjaard kon niet anders dan toegeven dat zijn ploeg bezig is aan een ongekend seizoen, maar benadrukte (zoals het een trainer betaamt) dat prijzen belangrijker zijn dan complimenten.

Guardiola trots: 'In de hel heeft Man City iets ongelooflijks laten zien'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

The Citizens wonnen afgelopen weekend thuis met 2-1 van West Ham United en mochten een paar dagen later meteen weer aan de bak. Dinsdagavond werd Wolverhampton Wanderers aan de kant gezet: 4-1. Zodoende heeft de ploeg van manager Pep Guardiola nu 21 wedstrijden op rij gewonnen, in alle competities. De prestatie van het gouden Ajax (niet minder dan 26 opeenvolgende zeges in 1971/72) komt langzaam in zicht.

Na afloop wilde Guardiola (die voorafgaand aan het thuisduel met Wolves nog goed nieuws had over de revalidatie van Nathan Aké) er echter niet te veel woorden aan spenderen. 'Manchester United-thuis, komende zondag. Dáár denken we nu aan.' Ook aan de landstitel wilde hij niet denken. 'Liverpool is nog altijd de kampioen, de kroon is van hen. We zijn de belangrijkste kandidaat om die van ze af te pakken, en dat gaan we ook proberen, maar tot dat moment zijn zíj de kampioen.'

De hel
In Engeland raakt men ondertussen niet uitgepraat over hoe goed en dominant Man City is. In de afgelopen negentien duels (!) kwam de ploeg bijvoorbeeld niet één keer op achterstand, terwijl er al 28 duels op rij niet verloren werd. De laatste nederlaag dateert van 21 november 2020, een 2-0 verlies bij Tottenham Hotspur. Daarnaast heeft City dit seizoen de meeste goals vóór (56) en de minste goals tégen (17).

Na enig aandringen wilde Guardiola dan ook best toegeven dat zijn ploeg bezig is aan een speciaal seizoen. Want, zo stelde hij: City heeft nogal wat moeten doorstaan. 'De winterperiode in Engeland is de hel, maar uitgerekend in díe periode hebben wij iets ongelooflijks laten zien. Wat we nu doen, is meer dan opmerkelijk. Maar pas als het seizoen voorbij is en de prijzen verdeeld zijn, gaan we praten over deze reeks.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.