Guardiola trekt fles wijn open: 'Voor de club is dit zó belangrijk'

Reacties

Pep Guardiola is dolblij dat Manchester City onder zijn leiding eindelijk is doorgedrongen tot de halve finale van de Champions League. De laatste jaren ging het immers telkens mis in de kwartfinale.

Guardiola trekt fles wijn open: 'Voor de club is dit zó belangrijk'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Nadat AS Monaco (met een piepjonge Kylian Mbappé) in het seizoen 2016/17 al te sterk was geweest voor Guardiola's City, waren de afgelopen drie jaar achtereenvolgens Liverpool, Tottenham Hotspur en Olympique Lyon te sterk in de kwartfinale. Woensdagavond ging het eens niet mis in die fase van het toernooi. City won ondanks een 1-0 achterstand met 1-2 bij Borussia Dortmund en maakt zich nu op voor de halve finale tegen Paris Saint-Germain.

'Dit voelt ongelooflijk', jubelde Guardiola na afloop bij BT Sport. 'Dit is de tweede keer dat we de halve finale haalden (na het seizoen 2015/16, toen Manuel Pellegrini nog manager was, red.), dus deze club heeft wat dat betreft nog niet zoveel geschiedenis, maar daar gaan we nu aan werken. We waren briljant, behalve de eerste tien minuten. Nu gaan we proberen een goede wedstrijd te spelen', keek de Spanjaard alvast vooruit naar het tweeluik met PSG.

Wijn
Maar daar wilde Guardiola, met Barcelona twee keer winnaar van de Champions League, nu nog niet aan denken. 'Halve finale Champions League, voor de tweede keer in onze historie staan we bij de echte elite van Europa. Dat wil ik vieren.' En dus kondigde de manager aan een flesje wijn open te trekken tijdens het diner met de staf en de selectie. 'Ik weet nog niet welke wijn, maar er zal zeker wijn op tafel komen. Want dit is een mooi moment voor ons allemaal.'

Poll (gesloten) Wie wint de Champions League?
  • 6% Chelsea (151 stemmen)
  • 37% Manchester City (971 stemmen)
  • 33% Paris Saint-Germain (885 stemmen)
  • 24% Real Madrid (640 stemmen)

Guardiola doelde daarmee op de laatste jaren, waarin City onder zijn leiding met een vloek leek te kampen. 'We kunnen niet vergeten dat we vier keer zijn uitgeschakeld in de Champions League in de vijf jaar dat we nu samenzijn. De spelers lijden daar net zoveel onder als de staf en de mensen die bij de club werken. Ze zijn echte winnaars en wilden de volgende stap zetten. En dat is ze gelukt. Voor de club is dit zó belangrijk, dat kunnen we niet ontkennen.'

Want waar City in eigen land de laatste jaren alleen al vier keer de Premier League won, bleven successen in de Champions League uit. 'Deze competitie is zwaar. Na tien maanden hard werken word je beoordeeld op basis van één wedstrijd. Maar psychologisch was dit voor ons allemaal noodzakelijk om de kwartfinale door te komen. En nu willen we natuurlijk meer', aldus Guardiola, die met de halvefinaleplaats zelf recordhouder José Mourinho evenaarde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.