Guardiola: 'Sterling kan één van de besten ter wereld worden'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft het na de topper tegen Tottenham Hotspur opgenomen voor Raheem Sterling. De 23-jarige Engelsman miste opnieuw een enorme kans zaterdagavond.

Guardiola: 'Sterling kan één van de besten ter wereld worden'

Een week eerder tegen Manchester United had Sterling ook al verzuimd om City het kampioenschap te bezorgen. De aanvaller miste twee levensgrote kansen en dat gebeurde tegen Tottenham dus weer. Deze keer kreeg Sterling echter snel de kans op revanche en maakte hij de 1-3.

'Op het moment dat Sterling meer gaat scoren, zal hij één van de beste spelers ter wereld zijn. Hij heeft alles', zei Guardiola achteraf. 'Hij is nog jong en is daar zeker toe in staat', denkt de Spanjaard, die genoot van zijn ploeg in de topper tegen Spurs.

Na een desastreuze week met uitschakeling in de Champions League en de onwaarschijnlijke nederlaag na een 2-0 voorsprong tegen United was Guardiola verguld met de reactie van zijn ploeg. 'Om hier dan zó te spelen, dan word je kampioen. Mensen zeggen dat de uitschakeling een grote mislukking was, maar zij begrijpen de realiteit van het voetbal niet. Je kunt de Champions League winnen in zeven wedstrijden. De competitie duurt tien maanden. Het spijt me, maar het is veel belangrijker was deze jongens gepresteerd hebben dit seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.