Guardiola reageert fel op Chinese kritiek: 'Dit is ver van de realiteit'

Reacties

Pep Guardiola begrijpt niet waarom zijn selectie onder vuur wordt genomen door het Chinese staatspersbureau Xinhua. De coach kan zich totaal niet vinden in de berichtgeving.

Guardiola reageert fel op Chinese kritiek: 'Dit is ver van de realiteit'

City verblijft momenteel in China, waar het meedeed aan het toernooi om de Premier League Asia Trophy. Xinhua, het grootste persbureau van het land, walgt van de manier waarop de kampioen van Engeland zich presenteert. Supporters zouden een handtekening of een foto kunnen vergeten; de City-spelers hadden volgens Xinhua alleen oog voor (betalende) fans en media uit eigen land. Maar niet voor die uit China. Xinhua repte over een "discriminerende behandeling".

Guardiola werd op een persconferentie geconfronteerd met de berichtgeving. De coach reageerde fel. 'Ik ben het er niet mee eens', benadrukte hij. 'We hebben een geweldige tijd gehad in Shanghai. Iedereen vroeg wat van ons en wij hebben precies gedaan wat er van ons gevraagd werd. Daarom begrijp ik niet wat er nu geschreven wordt. Misschien is één journalist een beetje verdrietig, ik weet niet waarom, maar deze berichtgeving is ver van de realiteit.'

'We zijn hier gearriveerd en 23 uur later reisden we twee uur met de trein om in Nanjing te spelen, waarna we terugkeerden naar Shanghai', vervolgde Guardiola. 'Nu zitten we hier en straks gaan we naar Tokio. Altijd met een glimlach. We slapen niet heel goed in de nachten, maar toch kunnen we goed trainen. Ik ben onder de indruk van wat mijn spelers laten zien en ben het volledig oneens met de journalist. Wat hij schrijft, is niet wat ik gezien heb.'

City verloor de finale van de strijd om de Premier League Asia Trophy na strafschoppen van Wolverhampton Wanderers. Woensdag oefent de ploeg van Guardiola in Hong Kong tegen Kitchee FC en vervolgens vliegt City naar Japan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.