Guardiola opnieuw de beste van de Premier League

Reacties

Voor de vierde keer is Pep Guardiola verkozen tot Trainer van het Jaar in de Premier League. De 52-jarige Spanjaard moet wat dat betreft alleen Sir Alex Ferguson nog voor zich dulden.

Guardiola opnieuw de beste van de Premier League
© Pro Shots

De andere vijf genomineerden - Mikel Arteta (Arsenal), Roberto De Zerbi (Brighton), Unai Emery (Aston Villa), Eddie Howe (Newcastle United) en Marco Silva (Fulham) - bijten in het stof. De verkiezing bestaat uit een combinatie van stemmen van het publiek en stemmen van een jury van voetbalexperts.

Guardiola kroonde zich met Manchester City op indrukwekkende wijze tot kampioen van de Premier League. Lang leek die eer naar Arsenal te gaan, maar door een reeks van liefst twaalf competitiezeges op rij denderde de ploeg van Guardiola alsnog over de The Gunners heen.

Het levert Guardiola, niet geheel verrassend, de uitverkiezing tot Manager of the Season op. Voor de Spanjaard is het de vierde keer dat hij die eretitel veroverde, dat deed hij eerder in 2018, 2019 en 2021. Guardiola is na Ferguson, die de verkiezing elf keer won, de enige manager die zo vaak werd bekroond tot beste van de Premier League. José Mourinho en Arsène Wenger lukte dat driemaal.

Laatste tien winnaars:

Seizoen Manager Club
2012/13 Alex Ferguson Manchester United
2013/14 Tony Pulis Crystal Palace
2014/15 José Mourinho Chelsea
2015/16 Claudio Ranieri Leicester City
2016/17 Antonio Conte Chelsea
2017/18 Pep Guardiola Manchester City
2018/19 Pep Guardiola Manchester City
2019/20 Jürgen Klopp Liverpool
2020/21 Pep Guardiola Manchester City
2021/22 Jürgen Klopp Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.