Guardiola oneens met Lineker: 'We blijven niet ongeslagen'

Reacties

Nadat Luka Milivojevic zondag vlak voor tijd een strafschop miste en aldus verzuimde Crystal Palace langs Manchester City te schieten, twitterde Gary Lineker dat de ploeg van Pep Guardiola een aura van onoverwinnelijkheid om zich heen heeft. De Catalaan zelf is het daar niet mee eens.

Guardiola oneens met Lineker: 'We blijven niet ongeslagen'

'Het gaat niet gebeuren, we blijven niet ongeslagen', liet Guardiola optekenen in gesprek met de BBC. Arsenal is tot nu toe de enige club die in het Premier League-tijdperk een heel seizoen zonder nederlaag bleef, in 2003/04. Saillant is dat The Gunners dat mede realiseerden doordat Ruud van Nistelrooy namens Manchester United à la Milivojevic vlak voor tijd een penalty om zeep hielp tegen Arsenal.

'Misschien is Arsène Wenger bezorgd, maar ik heb hem al vaak verteld dat het record van hem is', aldus Guardiola, wiens spelers Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne een blessure opliepen. 'Vandaag de dag is het voetbal heel anders dan in 2004. Er zijn sterkere clubs, veel competities en veel wedstrijden.'

Het Arsenal van 2003/04 speelde liefst twaalf keer gelijk. Na de 0-0 bij Crystal Palace staat Manchester City op twee remises en negentien overwinningen. De ploeg van Guardiola vervolgt de Premier League dinsdag met een thuiswedstrijd tegen Watford.

Door het gelijkspel in Londen stokte het aantal achtereenvolgende competitiezeges op achttien, eentje minder dan het Bayern München van Guardiola in 2013/14 - de beste serie in een van de grote Europese competities. In het kalenderjaar 2017 veroverde Manchester City liefst 98 punten, vier minder dan recordhouder Manchester United uit 1993.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.