Guardiola onder de indruk van Haaland: 'Een van de beste spitsen ter wereld'

Reacties

Pep Guardiola denkt dat Manchester City zijn borst nat kan maken voor de clash met Borussia Dortmund in de kwartfinales van de Champions League. Uiteraard werd de Spanjaard ook gevraagd naar zijn mening over de grote sterspeler bij de Duitsers.

Guardiola onder de indruk van Haaland: 'Een van de beste spitsen ter wereld'
© Pro Shots

Haaland staat dit seizoen op 31 doelpunten in 30 wedstrijden voor Dortmund. Zijn statistieken in de Champions League zijn helemaal absurd: de twintigjarige Noor was dit seizoen in zes wedstrijden goed voor tien doelpunten. Vier daarvan maakte hij in het tweeluik met Sevilla in de achtste finales. 'Zijn cijfers spreken voor zich', reageerde Guardiola op zijn persconferentie.

'Haaland is op dit moment een van de beste spitsen ter wereld, en dat al op zijn leeftijd. Ik heb een paar wedstrijden van hem gezien. Eerlijk gezegd heb ik weinig tijd, maar de samenvattingen krijg ik mee. Zijn doelpuntentotaal in de Champions League en de Bundesliga is indrukwekkend. Ik weet hoe goed hij is, iedereen weet dat', vervolgde Guardiola.

Manchester City is al enige tijd op zoek naar een spits, het contract van Sergio Agüero loopt immers af en Gabriel Jesus is ook niet onomstreden. De Engelse roddelpers brengt Haaland dan ook al maanden in verband met een transfer naar City. Guardiola werd gevraagd wat daar van waar is: 'Hij is een speler van Borussia Dortmund, dus daar ga ik geen antwoord op geven. Ik vind het ook vervelend als anderen over onze spelers praten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Fenomeen Haaland doet een beetje aan Van Nistelrooy denken'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.