Guardiola na recordwinst: 'Het was bijna onmogelijk'

Reacties

Manchester City is hard op weg om zich tot de nieuwe Invincibles te kronen in Engeland. De overwinning van City op West Ham United (2-1) was de dertiende op rij in één Premier League-seizoen; een evenaring van het Engelse competitierecord, dat ook nog in handen is van Arsenal en Chelsea.

Guardiola na recordwinst: 'Het was bijna onmogelijk'

Niet voor het eerst dit seizoen kwam de overwinning van City pas in de slotminuten tot stand. David Silva kroonde zich zeven minuten voor tijd tot matchwinner na een prachtige voorzet van Kevin De Bruyne. Pep Guardiola liet na de wedstrijd aan Match of the Day dan ook weten dat de wedstrijd vergelijkbaar was met voorgaande duels.

'We begonnen goed, maar verloren ons geduld. Het was net als in de laatste paar wedstrijden: in de tweede helft wist ik zeker dat we nog zouden gaan scoren. Zij speelden alleen met tien man in hun eigen zestienmetergebied, waardoor het bijna onmogelijk was. Maar de tweede helft was waanzinnig goed van onze kant. Het betekent dat we nu dertien wedstrijden op rij hebben gewonnen. Dat is heel veel.'

De Spaanse oefenmeester was vooral te spreken over zijn eigen tactische omzetting. Hij liet zijn ploeg de tweede helft met twee centrumspitsen spelen door linksback Danilo eruit te halen voor Gabriel Jesus. 'Dat is een belangrijke les voor mij geweest. Met twee spitsen creëerden we meer. We werden veel dominanter, zeker doordat De Bruyne als controleur ging spelen.'

Volgende week zondag kan City het bovengenoemde record alleen in handen krijgen als er wordt gewonnen op bezoek bij Manchester United. De aartsrivaal staat momenteel acht punten achter op City. Overigens heeft Arsenal ooit veertien keer op rij gewonnen in de Premier League, maar die reeks is verdeeld over twee seizoenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.